Pääministeri Sanna Marin. LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

Sanna Marin: Suomi haluaa vahvistaa yhteistyötä Yhdysvaltojen kanssa

Pääministeri toivoo syvempää yhteistyöstä globaaleihin haasteisiin vastaamiseksi.

Pääministeri Sanna Marin (sd.) on kirjoittanut kirjeen Yhdysvaltojen varapresidentiksi nousseelle Kamala Harrisille.

– Odotan innolla yhteistyötä kanssasi ja uuden hallinnon kanssa. Suomi haluaa vahvistaa hyviä suhteitamme ja yhteistyötämme entisestään. Ilmasto, tasa-arvo ja ihmisoikeudet tarvitsevat vahvoja ääniä, Sanna Marin kirjoitti Twitterissä.

Marin toi kirjeessään esille toiveen entistä syvemmästä yhteistyöstä Yhdysvaltojen kanssa globaaleihin haasteisiin vastaamiseksi.

Hän kirjoitti tarpeesta vahvistaa Euroopan ja Yhdysvaltojen välistä yhteistyötä, jotta monenvälinen järjestelmä toimisi paremmin yhteisten arvojen kuten demokratian, ihmisoikeuksien ja oikeusvaltion edistämiseksi.

Hän korosti erityisesti ilmastonmuutoksen vastaisen työn, arktisen yhteistyön, tasa-arvon ja globaaleihin terveysuhkiin vastaamisen tärkeyttä. Pääministeri esitti myös vahvan toiveen Yhdysvaltojen sitoutumisesta monenkeskiseen yhteistyöhön muun muassa YK:ssa, Maailman terveysjärjestö WHO:ssa ja Arktisessa neuvostossa.

Marin korosti kirjeessään, että Suomen ja Yhdysvaltojen suhteet ovat laajat ja hyvät ja hän toivoo hyvää yhteistyötä varapresidentti Harrisin kanssa.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt