Helsingin pörssi eli Nasdaq Helsinki. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

Salkunhoitaja KL:lle: Jotkut odottavat joulun tulevan ajoissa

Kokenut sijoittaja muistuttaa, että ensi kesään ja rokotuksiin on vielä puoli vuotta aikaa.

Rokoteuutisten julkaiseminen on saanut pörssikurssit rallaamaan globaalisti mutta FIM Fennon salkunhoitajan Juha Variksen mukaan nyt kannattaa pitää aikahorisontti mielessä, kertoo Kauppalehti.

– Jos rokotteita olisi annettu kesään mennessä osalle väestöstä, siihenkin on puolisen vuotta. Jos ostat jotain yhtiötä rokoteuutiseen, yritykseltä voi olla silti tulossa surkeaa tulosta vielä puoli vuotta ja joutuu pelkäämään, tuleeko osakeantia, Varis toteaa lehdelle.

Helsingin pörssissä kovimpia nousijoita ovat olleet Finnairin ja Noho Partnersin kaltaiset yhtiöt, joiden tilanne muuttuisi radikaalisti talouksien palautuessa normaaliin laajojen rokotusoperaatioiden jälkeen.

Variksen mukaan kuitenkin Finnair saattaa vielä tehdä uuden osakeannin. Osakeannissa vanhat omistukset laimenevat, mikä painaa osakkeen hintaa alaspäin.

Viime viikkojen perusteella Variksen mielestä näyttää siltä, että tammikuuralli on jo alkanut joissain yhtiöissä rokoteuutisten myötä.

– Heikosti pärjänneitä yhtiöitä ostetaan tyypillisesti vuodenvaihteen ympärillä. Näyttää, että jotkut sijoittajat odottavat joulun tulevan ajoissa tänä vuonna, Varis huomauttaa.

Suomesta löytyy hänen mukaansa noin 30 yhtiötä, jotka ovat aika heikossa hapessa.

– Eri asia on, kuinka moni vaikuttaa olevan sellaisessa käänteen vaiheessa, että mukaan kannattaisi hypätä, Varis arvioi.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt