RKP:n kansanedustaja Mats Nylund. LEHTIKUVA / MARKKU ULANDER

RKP:n Mats Nylund: Maaseutu on pidettävä asutettuna

Kansanedustajan mukaan työpaikkojen ja palvelujen luomiseksi maaseudulle ei ole tehty tarpeeksi suuria investointeja.

RKP:n kansanedustaja Mats Nylund pitää eduskunnan keskiviikkona käymää maaseutupolitiikan ajankohtaiskeskustelua hyvin tarpeellisena.

– Suomen taloudella pyyhkii nyt paremmin kuin pitkään ja vaikka kaupunkialueet jatkossakin ovat kasvun keskiössä, tapahtuu merkittävä osa kasvusta myös maaseudulla. Esimerkiksi metsäteollisuudessa on tehty suuria investointeja, esimerkkinä Äänekosken biotuotetehdas, Nylund sanoo.

Nylundin mukaan työpaikkojen ja palvelujen luomiseksi maaseudulle ei ole tehty tarpeeksi suuria panostuksia, vaikka Suomi on yksi Euroopan unionin harvimmin asutuimmista maista.

Esimerkiksi Ruotsi on investoinut noin 130 miljoonaa euroa, jotta ihmiset voisivat asua ja työskennellä koko maassa.

– On koko Suomen etu, että maaseutu pidetään asutettuna ja elinvoimaisena. Poliittisessa päätöksenteossa meidän tulee huomioida maaseudun ja kaupunkien erilaiset tarpeet, Nylund pohtii.

– Kaupungeissa tämä merkitsee muun muassa panostuksia maankäytön suunnitteluun, asumiseen ja julkiseen liikenteeseen. Maaseudulla puolestaan tärkeitä ovat panostukset infrastruktuuriin, koulutukseen ja välttämättömiin palveluihin.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt