Ravintoloita pitävä Keijo Olander sanoo Talouselämän haastattelussa, että ravintoloille asetettu vaatimus asiakaspaikkojen rajaamisesta puoleen maksimista tarkoittaa, että monet ruokaravintolat joutuvat mahdottomaan tilanteeseen kulujen kattamisen kanssa.
– Ravintoloille myönnetyillä avustuksilla ei pelasteta niitä, jotka elävät pelkällä kassavirralla, hän varoittaa haastattelussa.
– Tämä on katastrofi, että rajoitetaan elinkeinoa tällä tavalla. Yhtä toimialaa lyödään nyt reippaasti. Tässä tasapäistetään kaikki samaan, ruokaravintolat ja yökerhot.”
Helsinkiläinen ravintoloitsija Tio Tikka on samalla linjalla Olanderin kanssa. Hänen mukaansa nyt on punnittava uudelleen ravintoloiden auki pitämisen edellytyksiä.
– En tiedä, pitääkö jopa sulkea joku paikka. Tulevat viikot näyttävät sen, Tikka sanoo Talouselämälle.
Olander uskoo, että ravintola-alan toipumiseen menee jopa vuosia, jos alan lomautukset muuttuvat irtisanomisiksi ja ravintoloiden mahdolliset sulkemispäätökset konkursseiksi.
– Keväällä näemme, kuinka paljon paikkoja on vielä toiminnassa.