Verkkouutiset

Ravintolat vapaaksi villin lännen meiningillä, häiriöistä välittämättä? Niinkö?

Kansanedustaja kiistää, että aukiolojen vapauttaminen tarkoittaisi vapauksia melun ja häiriön suhteen.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kokoomuksen kansanedustaja Timo Heinonen vastaa blogissaan kannanottoihin, joita hänelle on tullut esityksestä purkaa ravintoloiden aukiolosääntöjä ja jatkoaikalupia.

Keskiviikkona Timo Heinonen kirjoitti, että ”aloittaa voisi esimerkiksi keventämällä anniskeluravintolan vastaavan hoitajan pätevyysvaatimuksia esimerkiksi niin, että nykyinen vaatimus kahden vuoden työkokemuksesta poistettaisiin. Myös aukioloaikoja voitaisiin tarkastella esimerkiksi luopumalla nykyisistä jatkoaikaluvista. Myös anniskelulupien myöntämisessä voitaisiin siirtyä nykyistä sallivampiin käytäntöihin esimerkiksi niin, että anniskeluluvan saanut ravintola voisi pelkällä ilmoituksella pitää esimerkiksi terassia tai muuta tilapäistä anniskelupaikkaa ulkoilmatapahtumassa”.

Uudessa blogissaan hän toteaa saamissaan nimettömissä viesteissä annetun ymmärtää, että ”tämä antaisi ravintoloille täyden vapauden ja luvan toimia villinlännen meiningillä melun ja häiriön suhteen”.

– Näin ei todellakaan ole, Timo Heinonen vakuuttaa.

– Lupaviranomainen voi nyt ja siis myös jatkossakin asettaa anniskelun valvonnan ja järjestyksenpidon kannalta tarpeellisia ehtoja, jos anniskelupaikan sijainti on sellainen, että lupaviranomaisella on saatujen selvitysten ja lausuntojen perusteella syytä epäillä, että anniskelutoiminnasta aiheutuu asuinympäristölle, yleiselle järjestykselle ja turvallisuudelle tai yhdyskunnan palveluille ja toiminnoille häiriötä tai muita kielteisiä seurauksia. Tähän ei siis vaikuta millään tavalla ravintoloiden aukiololainsäädäntö tai sen rajoitteet.

Tärkeää ja keskeistä haitan tai häiriön arvioinnissa nyt ja jatkossakin olisi kansanedustajan mukaan se, kuinka kyseessä olevat asukkaat itse häiriön kokevat.

– Mikäli ravintolatoiminnan aiheuttama melu kuuluu asuntoon ja asukas kokee sen häiritseväksi, niin melu ja anniskelutoiminta aiheuttaa häiriötä asuinympäristölle. Tätäkään ei aukiololainsäädännön muutos muuttaisi mihinkään.

– Tämä vain selvennykseksi, että ei jää vääränlaista kuvaa yhden norminpurkuehdotuksen todellisista vaikutuksista, Heinonen kirjoittaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)