X
SULJE MAINOS
Aleksei Navalnyi. LEHTIKUVA / AFP Dimitar Dilkoff

”Psykologista väkivaltaa” – Aleksei Navalnyi puhuu vankilasta ensi kertaa

Vangittu oppositiovaikuttaja joutuu katsomaan Venäjän valtion propagandaa tuntikausia joka päivä.

Aleksei Navalnyi kertoo rankasta arjestaan poliittisena vankina ensimmäisessä haastattelussaan telkien takaa. New York Timesin haastattelu on julkaistu kokonaisuudessaan venäjäksi Navalnyin kotisivuilla.

Haastattelusta tässä kertovan Radio Free Europen mukaan Navalnyi toteaa kärsivänsä vankilassa ”psykologisesta väkivallasta”. Sen olennainen osa on pakotettu ruutuaika. Oppositiovaikuttaja kertoo joutuvansa katsomaan Venäjän valtion televisiota ja tarkkaan valittuja propagandaelokuvia yli kahdeksan tuntia päivässä. Viiden päivittäisen televisioistunnon aikana ei saa lukea, kirjoittaa nukkua tai tehdä mitään muutakaan.

– On istuttava tuolissa ja tuijotettava televisiota, Aleksei Navalnyi sanoo.

Hänen mukaansa vankila on kuin ”kiinalainen pakkotyöleiri, jossa kaikki marssivat jonossa ja videokameroita on asennettu joka paikkaan”.

– Kaikki on järjestetty niin, että olen maksimaalisen valvonnan alaisena 24 tuntia vuorokaudessa.

Navalnyi suhtautuu Venäjän tulevaisuuteen joka tapauksessa toiveikkaasti. Hän kutsuu Venäjän presidentti Vladimir Putinin hallintoa ”historialliseksi virheeksi”, joka on tuomittu romahtamaan.

– Venäjä siirtyy demokraattiselle eurooppalaisen kehityksen polulle, koska tämä on yksinkertaisesti sitä mitä ihmiset haluavat.

LUE MYÖS:

Facebook esti Navalnyi-blogin jakamisen

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt