Postinjakaja Mechelininkadulla Helsingissä. LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI

Postin tulos parani, mutta edessä useita haasteita

Toimitusjohtajan mukaan konsernin kannattavuus ei ole vielä kestävällä tasolla.

Postin liikevaihto pysyi heinä-syyskuussa vuodentakaiseen verrattuna ennallaan 381 miljoonassa eurossa. Oikaistu liiketulos parani 11,5 miljoonasta 16,9 miljoonaan euroon.

– Vaikka kolmannen neljänneksen tuloksemme oli hyvä, muutosmatkamme on vielä alkuvaiheessa. Kannattavuutemme ei ole vielä kestävällä tasolla. Meidän on jatkettava eri liiketoimintojemme nopeaa kehittämistä. Meidän täytyy keskittyä asiakkaiden tarpeisiin, jatkaa kustannusrakenteemme parantamista ja reagoida nopeasti markkinoiden muutoksiin, arvioi toimitusjohtaja Turkka Kuusisto tulostiedotteessa.

Postipalveluilla on Kuusiston mukaan edessään useita haasteita. Osoitteellisten kirjeiden määrä väheni kolmannella vuosineljänneksellä 20 prosenttia. Postilain uudistamisella on hänen mielestään kiire, ja sanomalehtien jakeluun haja-asutusalueilla pitäisi ottaa käyttöön määräaikainen tiedonvälitystuki.

Sen sijaan paketteihin ja verkkokauppaan keskittyneen liiketoimintaryhmän vahva tuloskehitys jatkui kolmannella vuosineljänneksellä. Pakettivolyymit Suomessa ja Baltian maissa kasvoivat 21 prosenttia.

– Vuoden 2020 aikana olemme toimittaneet enemmän paketteja kuin koskaan Postin historiassa. On kuitenkin välttämätöntä, että jatkamme edelleen tarjonnan kehittämistä, pidämme kustannusrakenteen kilpailukykyisenä ja parannamme jatkuvasti asiakaskokemustamme, Kuusisto painottaa.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt