Verkkouutiset

”Ay-johtajia hävettää niin paljon, että he eivät kehtaa edes vastata puheluihin”

Kansanedustajan mukaan ammattiyhdistysliikkeen sanat ja teot ovat VVO:n vuokrien ja verottomien osinkojen osalta pahasti ristiriidassa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kokoomuksen kansanedustaja Harry ”Hjallis” Harkimo pitää ongelmallisena sitä, että ammattiyhdistysliike on käyttänyt vuokra-asuntoyhtiö VVO Oyj:ta pumpatakseen itselleen verottomia osinkoja.

– Hyvä tietysti, että joku yritys menestyy. Ongelmallisempaa on se, että näistä osingoista ei makseta sentin senttiä veroja, koska ammattiyhdistysliikkeen ei ”yleishyödyllisenä” yhdistyksenä tarvitse veroja maksaa, Harkimo kirjoittaa blogissaan.

Ongelmallista hänen mukaansa on myös se, että osinkovarat ovat kertyneet huimilla vuokrankorotuksilla, vaikka sekä lainakorot että kustannusnousu ovat alhaisella tasolla.

– Moni VVO:n asukas on asumistuen saaja. Kun vuokrat nousevat, kohoavat myös asumistuet sekä mahdollisesti muutkin tuet, joilla huolehditaan, että asumismenojen jälkeen käteen jää säällinen perustulo. Eli välillisesti ay-liike käyttää yhtiötään pumpatakseen valtiolta itselleen voittoja. Joista se ei siis maksa veroja.

Harkimon mukaan yksikään vuokra-asuntoyhtiö VVO:n hallituksessa istuva ammattiyhdistysjohtaja ei suostunut kommentoimaan Yleisradiolle uutista, jossa kerrottiin, kuinka VVO on maksanut ay-liikkeelle viiden vuoden aikana lähes 50 miljoonaa euroa osinkoja.

– Ay-johtajia ilmeisesti hävettää niin paljon sanojensa ja tekojensa ristiriita, että he eivät kehtaa edes vastata toimittajien puheluihin. Nyt ei puhuta siitä, että pienituloisten asemaa ei saa kurjistaa eikä liian korkeiden voittoprosenttien kohtuuttomuudesta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)