Danske Bankin alle 10-vuotiailla asiakkailla on keskimäärin vajaat 700 euroa sijoituksia. LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO

Pienten lasten vanhemmat säästävät lapsilleen

Suurissa perheissä lapsille säästäminen ja sijoittaminen on Danske Bankin mukaan harvinaisempaa.

Danske Bankin kyselyyn vastanneista vanhemmista noin 40 prosenttia kertoi säästävänsä lapsilleen. Aktiivisimmin lapsilleen säästivät tai sijoittivat pienten lasten vanhemmat.

– On mielenkiintoinen kysymys, onko kyseessä ikäkausi- vai aikakausikysymys. Ovatko hiljattain vanhemmaksi tulleet vanhemmat halukkaampia säästämään kuin aiemmat ikäluokat? Sijoittamisen lisääntyminen on hyvä asia, sillä jos lapselle säästetään rahaa hänen itsenäistymistään varten, pitkä aikajänne tekee sijoittamisesta tuottoisampaa”, kertoo Danske Bankin senioristrategi Kaisa Kivipelto tiedotteessa.

Danske Bankin alle 10-vuotiailla asiakkailla on keskimäärin vajaat 700 euroa sijoituksia. Summasta noin 70 prosenttia on rahastoissa.

Suurissa perheissä lapsille säästäminen ja sijoittaminen ovat pankin mukaan harvinaisempia. Vähintään neljän lapsen perheissä lähes 70 prosenttia vanhemmista sanoo, että ei säästä lapsilleen.

Yleisin syy, miksi vanhemmat eivät sijoita lapselleen, on ylimääräisen rahan puute. Tämän sanoi kyselyssä syyksi 39 prosenttia vanhemmista. Toiseksi yleisin syy on, että vanhempi ei koe sijoittamisen olevan tarpeellista.

Lapselle säästämistä ja sijoittamista koskeviin Danske Bankin kysymyksiin vastasi yhteensä 1780 suomalaisvanhempaa.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt