Verkkouutiset

Perussuomalaiset majoittaisi asunnottomia kontteihin, vihreät vastustaa

Helsingin perussuomalaisten mielestä asunnottomuus on pääkaupungissa niin suuri ongelma, että sitä pitää ratkoa luovilla keinoilla.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Helsingin perussuomalaiset haluaa majoittaa asunnottomia kontteihin. Perussuomalaiset ovat vieneet ajatustaan eteenpäin Helsingin kaupunginvaltuustossa kahdella aloitteella sekä eduskunnassa kirjallisella kysymyksellä.

– Pieniä kohtuuhintaisia asuntoja on liian vähän ja akuutisti asuntoa tarvitseville asuntoja ei ole senkään vertaa. Helsinkiin tarvitaan sen vuoksi asiakaslähtöisiä ja joustavia ratkaisuja asunnottomuuden vähentämiseksi ja ihmisten syrjäytymisen toteutumiseksi. Sen lisäksi Helsinkiin on tulossa tuhansia maahanmuuttajia vuoden pari sisällä. Ajavatko he vuokrajonojen ohi? Se ei olisi oikeudenmukaista, ja siksi se ei käy Helsingin perussuomalaisille, sanoo Helsingin persussuomalainen puheenjohtaja Markku Saarikangas.

Hänen mielestään myös maahanmuuttajille konttiasuminen sopisi siksi aikaa, kun asuntojonossa oleminen kestää.

Kaupunginhallitukselle vastausesityksen kirjoittanut apulaiskaupunginjohtaja Anni Sinnemäki (vihr.) ei kannata ajatusta. Konttiasuminen ei hänen mukaansa ”ole ratkaisu kohtuuhintaisten ja erityisryhmille suunnattujen asuntojen toteuttamiseen”.

Helsingin perussuomalaisten valtuustoryhmän puheenjohtajan Mika Raatikaisen mielestä vihreät eivät ole onnistuneet vuosien saatossa tekemään asunnottomien hyväksi mitään.

– Siksi puheet on pidetty, näytöt näytetty – nyt on ratkaisujen ja tekojen aika. Kontit ovat hyvä, nopea ja huokea ratkaisu pahimpaan asunnottomuushätään ja siksi sen haluamme toteuttaa, hän sanoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)