X
SULJE MAINOS

Oma puolueväki haluaa Arhinmäelle ja Räsäselle haastajat

Puolet vasemmistoliiton kenttäväestä haluaa Lännen Median kyselyn mukaan Paavo Arhinmäelle haastajan.

Lännen Median kyselyssä yhdeksän prosenttia vasemmistoliiton kenttäväestä katsoo, että puolueen puheenjohtaja Paavo Arhinmäen pitäisi lähteä. Lisäksi 42 prosenttia uskoo, että Arhinmäki haastetaan seuraavassa puoluekokouksessa.

Kysely tehtiin 141 vasemmistoliittolaiselle kuntapoliitikolle 20.-23. huhtikuuta 2015. He ovat yli viidennes puolueen kuntavaltuutetuista.

Paavo Arhinmäen tv-esiintymisiä eduskuntavaaleissa arvostellaan vaisuiksi, tukea hallituksessa tukipaketeille arvostellaan ja hänen omasta äänikadostaan huomautetaan.

Kyselyssä kristillisdemokraattien Päivi Räsäsen uskoo tulevan haastetuksi 60 prosenttia puolueen kenttäväestä. Vain 13 prosenttia pitää Räsäsen asemaa erittäin vahvana. Kd-vastaajia oli 53.

Sdp:n Antti Rinteen asemaa pitää erittäin vahvana 12 prosenttia demareista. Haastajaa hänelle uskoo kuitenkin vain 20 prosenttia. 62 prosenttia katsoo, että asema on vakaa, mutta vaalitulos pakottaa Rinteen arvioimaan puolueen linjaa ja muuttamaan sitä osin. Sdp:n kenttäväen vastauksia kyselyssä oli 312.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt