X
SULJE MAINOS
Ambulanssi ajamassa kohti Jorvin sairaalaa Espoossa 29. maaliskuuta 2021. Jorvin sairaala kuuluu Helsingin ja Uudenmaan HUS:n sairaanhoitopiiriin. LEHTIKUVA/HEIKKI SAUKKOMAA

MTV: Potilaat odottaneet sairaalan päivystyksessä jopa yli 40 tuntia

Syynä ovat korona ja työvoimapula.

Lähes joka toinen potilas odottanut sairaalan päivystyksessä yli kahdeksan tuntia, osa yli 40 tuntia, kertoo MTV:n uutiset.

Koronapotilaiden hoito ja työvoimapula näkyvät tällä hetkellä Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri HUSin sairaaloiden päivystyksessä. Esimerkiksi Espoon Jorvin sairaalassa muutama potilas on joutunut odottamaan vuodepaikkaa jopa yli 40 tuntia. Lisäksi kuuden potilaan osalta odotus on jatkunut yli 20 tuntia.

Toimialajohtaja Maaret Castrén kertoo, että HUSissa on tällä hetkellä 200 vuodepaikkaa suljettuna hoitajapulan vuoksi. Suuri osa hoitajista on kiinni koronapotilaiden hoidossa.

– Hoitajapulaa ei ole vain meillä, vaan myös kotisairaanhoidossa on pulaa. Emme saa yhteispäivystykseen hakeutuvia potilaita eteenpäin sillä tavalla kuin heidän pitäisi liikkua, sanoo Castrén MTV:lle.

Vuonna 2019 noin 15 prosenttia potilaista odotti yhteispäivystyksessä yli kahdeksantuntia, mutta tänä vuonna määrä on ollut 43 prosenttia.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt