Verkkouutiset

FinnHEMS-lääkärihelikopteri. LEHTIKUVA/LEEVI SOIKKELI

Ministeri sanoi lääkärikopterien olevan aikataulussa

Kouvolassa ei ole edes tiedossa tonttia, jonne tukikohta tulisi.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kansanedustaja Pauli Kiuru (kok.) muistuttaa Iltalehden maanantaiseen uutisointiin viitaten, että perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru (sd.) todenneen 18. toukokuuta vastauksessaan kansanedustajan kirjalliseen kysymykseen, että hanke on aikataulussa

– Näin ministeri Kiuru vastasi 18. toukokuuta: Aikataulussa ollaan – Riskit hallinnassa – Rahaa säästyy – Hanke kaikkien etu, Pauli Kiuru tviittaa.

Iltalehden mukaan uudet tukikohdat oli tarkoitus avata vuoden 2022 alussa, mutta näin ei käy. Seinäjoen tukikohdan on tarkoitus valmistua vuoden 2022 lopussa, mutta Kouvolassa ei ole tiedossa edes tonttia, jonne tukikohta tulisi.

Valtion lento-operaattori Finnhemsin toimitusjohtaja Jari Huhtisen mukaan Kouvolan tukikohdan toiminta ei pääse alkamaan ainakaan kahteen vuoteen.

Ensi vuonna lääkärihelikopteritoiminnan rahoitus nousee viidellä miljoonalla eurolla eli 33 miljoonaan euroon. Huhtisen mukaan rahoitusta käytetään osin uusien tukikohtien vaatimiin investointeihin.

Finnhemsissä kukkaron nyörejä on pyritty kiristämään IL:n tietojen mukaan siten, että lentohenkilöstön palkkoja ei välttämättä yhdenmukaisteta helmikuussa.

Pohjoisten lääkärikopteritukikohtien toimintaa pyörittävän Babcockin lentohenkilöstö siirtyy Finnhemsin palvelukseen vanhoina työntekijöinä, eli heidän palkkojensa pitää säilyä ennallaan. Babcockille työskennelleiden lentäjien ja ensihoitajien palkat ovat huomattavasti paremmat kuin Finnhemsin etelän tukikohdissa työskentelevien, joten tästä seuraa paine nostaa kaikkien palkat samalle tasolle.

Yksi lentäjistä kertoo Iltalehdelle, että useampi Finnhemsille siirtyvä lentäjä pohtii irtisanoutumista ja etsii uutta työpaikkaa.

Sosiaali- ja terveysministeriön asettama selvitysmies Jyri Lilja tyrmäsi lääkärihelikopteritoiminnan valtiollistamishankkeen vuoden 2019 lopulla. Selvitysmies mielestä Suomen pitäisi jatkaa lääkärihelikopteritoiminnan ulkoistamista julkisen kilpailuttamisen keinoin, koska valtion omiin helikopteriostoihin liittyy laatu-, kustannus- ja toimitusvarmuusriskejä.

LUE MYÖS:
”Ideologinen uudistus” – hallitus vei tyrmätyn hankkeen eteenpäin

 

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)