Ministeri Kimmo Tiilikainen sai kirjallisen varoituksen – ”harvinainen ja vakava toimenpide”

Ministeri Kimmo Tiilikaiselle epäluottamusta esittänyt kansanedustaja Hannu Hoskonen ei pidä Metsähallituksen toimitusjohtajaa sopivana tehtävään.

Keskustan eduskuntaryhmä antoi tänään torstaina maatalous- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikaiselle (kesk.) kirjallisen varoituksen menettelystään Metsähallituksen toimitusjohtajan nimitysprosessissa.

– Tämä on harvinainen ja vakava toimenpide, poikkeuksellinenkin, keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kaikkonen sanoi.

Kaikkonen totesi olevansa eduskunnassa neljättä kautta, eikä hän muista vastaavaa.

Tiilikainen esitti entisen opettajansa, maatalous- ja metsätieteiden tohtorin Pentti Hyttisen nimittämistä Metsähallituksen toimitusjohtajaksi nykyisen pääjohtajan Esa Härmälän sijaan. Hallitus teki nimityksen eilen. Tiilikaisen mielestä Hyttinen oli paras valinta tehtävään.

Kaikkosen mukaan Metsähallituksen toimitusjohtajan nimitysprosessi hiersi useita kansanedustajia, jotka saivat puhua suunsa puhtaiksi ja asia käytiin läpi perusteellisesti keskustan eduskuntaryhmän kokouksessa.

Kansanedustaja Hannu Hoskonen (kesk.) esitti Tiilikaiselle epäluottamusta. Eduskuntaryhmän johto suositti, että Tiilikaiselle annettaisiin kirjallinen varoitus.

Ryhmä äänesti asiasta. Äänin 24–8 ryhmä päätti antaa Tiilikaiselle kirjallisen varoituksen. Äänestyksessä annettiin yksi tyhjä ääni.

– Se on selvä, että ministeri Tiilikaisen täytyy ottaa tämä viesti hyvin vakavasti, ja uskon, että hän myöskin niin tekee, Kaikkonen sanoi.

Lisäksi sovittiin, että keskustan eduskuntaryhmä ja ministeriryhmä kehittävät toimintatapojaan niin, ettei vastaavanlaisia tilanteita enää tule.

Härmälä ”virkamiesten aatelia”

Epäluottamusta esittänyt kansanedustaja Hoskonen katsoi Tiilikaisen saaneen ”vakavan varoituksen”. Hänen mielestään nimityksessä ohitettu Esa Härmälä on virkamiesten aatelia.

– Suomalaisen maanviljelijän ja maa- ja metsätalouden puolustaja henkeen ja vereen. Kun hän on paras, niin miksi vaihtaa, Hoskonen kysyi äänestyksen jälkeen.

Hoskosen mielestä Hyttinen ei ole sopiva tehtävään. Hän kehotti lukemaan Pohjois-Karjalan maakuntaliiton valtuuston pöytäkirjan 25.9.2015.

– Sieltä se näkyy, Hoskonen sanoi.

Hoskosen mielestä iso asia on se, että maaseutua tapetaan kaikin keinoin.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt