Verkkouutiset

Liikenneverkkoyhtiön selvitys keskeytettiin

Ministeri Anne Berner kertoi kohuhankkeen selvityksen keskeyttämisestä maanantaina illalla tiedotteessa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Liikenne- ja viestintäministeriön mukaan maanantaina kello 20:55 julkistaman tiedotteen otsikkona oli Ministeri Berner: Väylien rahoituksen uudistustarve on ratkaistava.

Tiedotteen lopussa todettiin väliotsikossa, että ”liikenneverkkoyhtiön selvitys keskeytetään”.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Tiedote jatkui näin:

” – Selvityksen lähtökohta oli, että liikkumisen kustannukset eivät nouse. Pääministeri (Juha) Sipilän kanssa on sovittu, että autoverosta ei luovuta, ja sen vuoksi liikenneverkkoyhtiö ei voisi saada toimintaansa varten riittäviä asiakasmaksutuloja. Liiketaloudellisia edellytyksiä liikenneverkon kehittämiseksi ei siten ole olemassa, joten keskeytämme selvityksen, toteaa Anne Berner”.

Tiedotteessa todetaan myös, että ”liikenne- ja viestintäministeri Anne Bernerin mukaan liikenneverkon rahoitus vaatii uudistamista, vaikka yhtiömuotoinen toimintamalli ei saanut nyt kannatusta”.

”Meillä on edelleen ratkaistavana useita isoja kysymyksiä, jotka liittyvät väylien rahoitukseen, kehittämiseen ja päästövähennyksiin. Myös vastuunjako valtion ja tulevien maakuntien kanssa on ratkaistava, Berner sanoo”.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)