Lauri Ihalainen. LEHTIKUVA / MARTTI KAINULAINEN

Lauri Ihalainen: Hallitus sivuuttaa aidon kolmikannan

Hallituksen ja työmarkkinajärjestöjen tulisi SDP:n kansanedustajan mukaan istua yhteiseen pöytään.

– Aito ja tuloksellinen kolmikantavalmistelu on Sipilän hallituksen aikana sivuutettu muun muassa työlakien valmistelussa. Tästä seurauksena on ollut epäluottamuksen ilmapiiri, hallituksen esityksen pakittamista ja esitysten paikkailemista, toteaa Lauri Ihalainen (sd.) tiedotteessaan.

– Kunnilla on tärkeä rooli työllisyyden tukemisessa. Esitys nykymuodossaan lopettaisi muun muassa alueelliset, tuloksekkaat pitkäaikaistyöttömyyden taittamisohjelmat. Esitys voisi vaarantaa myös koko maan kattavien työpajojen toimivuuden.

Ihalaisen mukaan hallituksen kaavailema esitys irtisanomisen helpottamisesta alle 20 työntekijän yrityksissä on johtamassa neuvottelureitin sulkemisesta johtuen ay-liikkeen järjestöissä vastatoimiin.

– Kokemuspohjaisesti voi sanoa, että työelämäuudistuksessa yhteisymmärryksessä valmisteltuihin lakimuutoksiin sitoudutaan työelämän arjessa paremmin, Ihalainen sanoo.

Hallituksen esitys irtisanomisen helpottamisesta lisäisi Ihalaisen mukaan toteutuessaan eriarvoisuutta ja turvattomuutta. Ihalainen toivoo vaihtoehtoisia ratkaisuja vielä ilmestyvän yhteisen ulospääsyn aikaansaamiseksi.

– Vaihtoehtoja on olemassa, jos niihin vain halutaan tarttua. Ajan kulussa asiat mutkistuvat ja periaatteellistuvat puolin ja toisin. Sellaisessa tunnelmassa ulospääsyratkaisujen aikaansaaminen vaikeutuu.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt