Soini, Orpo ja Sipilä lääkäreinä vasemmistoliiton mainosvideolla – "kääntyy jo itseään vastaan"

Vasemmistoliiton vaalimainoksessa maalataan synkkä kuva tulevasta.

  • Videolla yksityisten terveydenhuoltoalan yhtiöiden sika syö veronmaksajien rahat.

    ()

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.), valtiovarainministeri Petteri Orpo (kok.) ja ulkoministeri Timo Soini (ps.) esitetään vasemmistoliiton alta löytyvällä mainosvideolla lääkäreinä.

Mainos on jakanut mielipiteitä sosiaalisessa mediassa. Kokoomuksen kansanedustaja Juhana Vartiainen toteaa twitterissä sen kääntyvän "jo itseään vastaan". Vartiainen kommentoi ajatuspaja Liberan toiminnanjohtaja Heikki Pursiaisen päivitystä.

– #Vasemmisto:n vaalivideo vie äänestäjän älyllisen aliarvioimisen ns. nextille levelille, Pursiainen kommentoi.

Videolla potilas menee sairaalaan vuonna 2020. Siellä on täytettävä säästöpossu ennen palvelun saamista. Sitten tarjotaan ministereiden esittämien lääkäreiden palveluja.

– Lääkäri Soini tarjoaa yhden päivän krapulalomia, lääkäri Orpo kolmen päivän flunssalomia ja lääkäri Sipilältä saatte koko viikon loma-antibiootit, vastaanotosta sanotaan.

Kun potilas kertoo tarvitsevansa apua vakavampaan vaivaan, todetaan, ettei sellaisia täällä hoideta.

Vaikeat tapaukset on hoitajan mukaan siirretty karsitulle julkiselle sektorille.

Vasemmistoliiton mukaan video havainnollistaa mihin suuntaan hallitus on "suomalaisten terveyspalveluita kätilöimässä".

Mainoksessa kuvataan, kuinka yksityisen terveydenhuoltoalan säästöpossu turpoaa veronmaksajien kustannuksella jättimäiseksi seteleitä syöväksi siaksi.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.