Verkkouutiset

Ylen kysely: Venäjän vastaisilla pakotteilla kansan tuki

Suomalaisten selkeä enemmistö kannattaa Yle Uutisen kyselyn mukaan Suomen mukanaoloa EU:n asettamissa Venäjän vastaisissa pakotteissa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kyselyyn vastanneista 61 prosenttia kannatti EU:n asettamia Venäjän vastaisia pakotteita ja vain 28 prosenttia oli niitä vastaan.

Kyselyyn vastanneista maanviljelijöistä jopa 79 prosenttia kannatti pakotteita, vaikka Venäjän määräämät vastapakotteet kouraisevat nimenomaan ruoan alkutuottajia.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Toinen selvä ero oli Pohjois- ja Itä-Suomen ja muun maan välillä. Pohjois- ja Itä-Suomessa pakotteiden kannatus oli alueellisesti kaikkein vähäisintä. Siellä pakotteita kannatti vain 53 prosenttia vastanneista. Helsingissä ja Uudellamaalla pakotteita kannatti 71 prosenttia vastanneista.

Samankaltainen ero oli myös vähemmän kouluttautuneiden ja korkeasti koulutettujen välillä. Korkeasti koulutetuista 81 prosenttia kannatti pakotteita.

Ylemmistä toimihenkilöistä 76 prosenttia kannatti pakotteita. Työntekijöistä pakotteita kannatti 55 prosenttia vastanneista.

Puoluekunnista korkein pakotteiden vastustus löytyi perussuomalaisten kannattajista ja korkein pakotteiden kannatus kokoomuksen kannattajien joukosta.

Tutkimuksen teki Taloustutkimus. Kyselyn otos oli noin tuhat yli 15-vuotiasta suomalaista. Taloustutkimus kysyi, kannatatteko vai vastustatteko sitä, että Suomi osallistuu EU:n mukana pakotteisiin. Kysely tehtiin 11.-14. elokuuta 2014.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)