Vihreiden johtajan työlistan seuraava kohta: Moottoritiet muutetaan kaduiksi

Pääkaupungin vihreiden valtuutettujen vetäjän mukaan he päättivät muuttaa moottoritiet asuinkaduiksi.

  • "Moottoritiet muutetaan kaduiksi."

  • LKS 20161127 LKS 20141218  HKL:n johtokunnan puheenjohtaja Otso Kivekäs kertoi Helsingin metron automatisointisopimusten purkamisesta tiedotustilaisuudessa Helsingissä torstaina 18. joulukuuta 2014. LEHTIKUVA / MARKKU ULANDER

    Otso Kivekäs.

    ()

Helsingin vihreiden valtuustoryhmän puheenjohtaja Otso Kivekäs toteaa vaalimainoskortissaan olevansa 37-vuotias isä, pyöräilijä ja ohjelmistoarkkitehti.

Kortin toisella puolella on hänen to do -listansa. Siinä toteutuneiksi on ruksattu muun muassa kohdat Hämeentielle pyörätie - 2019 ja Pikaratikat Jokeri ja Laajasalo - 2021 & 2025.

Velä tekemättömien to do -kohtien listalla Otso Kivekkäällä lukee ensimmäisenä Moottoritiet muutetaan kaduiksi.

Kansallinen kaupunkipuisto tulee seuraavana, Pyöräbaanat lähiöihin viidentenä.

Helsingin vihreiden kuntavaalilehden Pyöräbaanaa pitkin päiväkotiin -pääkirjoituksessa Kivekäs kirjoittaa vihreiden 19 kaupunginvaltuutetun onnistuneen saamaan paljon aikaan.

– Helsinkiä on kehitetty hajautuvasta autokaupungista kohti tiivistä joukkoliikenteen, kävelyn ja pyöräilyn kaupunkia. Päätimme muuttaa moottoritiet kaduiksi, joiden varteen mahtuu asumaan, Otso Kivekäs toteaa.

– Kalliiden autotunnelien sijaan rakennamme kaksi uutta pikaratikkaa: Jokerin idän ja lännen välille ja Kruunusillat Laajasaloon.

Toisaalla vaalilehdessä hän listaa pyörätiet, kuten uudet Hämeentien pyöräkaistat, itselleen erityisen merkityksellisiksi valtuuston saavutuksiksi.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.