X
SULJE MAINOS
Tutkijoiden mukaan Bostonin konferenssiin on jäljitettävissä jopa 1,9 prosenttia kaikista Yhdysvaltain koronavirustartunnoista. LEHTIKUVA/AFP

Koronan supertapahtumasta lähti 300000 tartunnan ketju

Tutkijat pitävät biotekniikan konferenssia alkulähteenä tartunnoille ympäri maailman.

Science-lehti on julkaissut tutkimusartikkelin, jossa on analysoitu helmikuussa Bostonissa pidetyn biotekniikan konferenssin merkitystä koronaviruksen leviämisessä. Verkkouutiset uutisoi Bostonin Marriot Long Wharf -hotellissa pidetystä koronan ”supertapahtumasta”, johon tutkijat olivat elokuussa linkittäneet 20 000 koronavirustartuntaa.

Nyt julkaistussa tutkimuksessa tutkijat analysoivat geneettistä koodia arvioidakseen tapahtumasta lähteneiden tartuntojen määrää. Tutkimuksen mukaan tapahtuman merkitys viruksen leviämisestä oli valtavasti laajempi kuin ne 100 tartuntaa, jotka tapahtumaan liitettiin suoraan.

Tutkijat arvioivat analyysinsa perusteella, että marraskuun alkuun mennessä on todettu jopa 300 000 tartuntaa, joiden alkuperä on Bostonin supertartuntatapahtumassa.

Yhdysvaltojen lisäksi näitä tartuntoja on tutkijoiden mukaan todettu muun muassa Australiassa, Ruotsissa ja Slovakiassa.

Tutkijoiden mukaan tapahtumasta lähteneet tartunnat voivat Yhdysvalloissa kattaa jopa 1,9 prosenttia kaikista tartunnoista. He löysivät konferenssiin jäljitettäviä tartuntoja 29 osavaltiosta.

Vaikka Bostonin tapahtumalla näyttää olleen iso merkitys Yhdysvaltain epidemiassa, tutkijat huomauttavat, että supertartuntatapahtumilla voi olla merkitykseltään erilaisia vaikutuksia epidemian leviämiseen.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt