Kazakstanin presidentti Kassym-Jomart Tokayev on kuvaillut tilannetta vakavaksi. / Akorza

Kiina varoittaa koronaa tappavammasta keuhkokuumeesta

Suurlähetystö tiedotti Keski-Aasiassa havaitusta tuntemattomasta viruksesta.

Koronavirusta vaarallisemman, keuhkokuumetta aiheuttavan virustaudin väitetään leviävän Kazakstanissa.

Tapaus nousi julkisuuteen Kiinan suurlähetystön julkaiseman varoituksen myötä.

– Tämän taudin kuolleisuus on paljon koronavirusta korkeampi. Maan terveysviranomaiset tutkivat parhaillaan virusta, mutta sitä ei ole vielä tunnistettu, suurlähetystö tiedottaa kansalaisilleen The South China Morning Post -lehden mukaan.

Paikallismedian mukaan Atyraun ja Aktoben maakunnissa sekä Symkentin kaupungissa havaittiin kesäkuussa poikkeuksellisen paljon keuhkokuumetapauksia. Kyseisissä paikoissa potilaita on yhteensä noin 500, joista 30 on kriittisessä tilassa.

Pääkaupunki Nur-Sultanin terveysjohtaja on arvioinut, että sairaaloihin saapuu noin 300 uutta keuhkokuumepotilasta päivässä. Tapauksia oli kesäkuussa 1700 eli kaksi kertaa enemmän kuin toukokuussa.

Kazakstan julisti koronaviruspandemian myötä poikkeustilan maaliskuun 16. päivänä. Toukokuun 11. päivänä poistettuja rajoituksia on jouduttu ottamaan uudelleen käyttöön keuhkokuumetapausten nousun myötä.

Kazakstanin presidentti Kassym-Jomart Tokayevin mukaan maa kamppailee parhaillaan Covid-19:n toista aaltoa ja uusia keuhkokuumetapauksia vastaan.

Maassa on vahvistettu yhteensä 49 683 Covid-19-tapausta ja 264 kuolemaa.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt