Kerrostaloja Vantaalla. LEHTIKUVA / AKU HÄYRYNEN

KL: Täällä vuokralaisia on kohta vaikea löytää

Asuntojen hinnat nousevat enää Helsingissä, Tampereella ja Turussa.

Suomen vuokra-asuntomarkkinat kiristyvät entisestään, Kauppalehti kertoo.

Vuokraturvan hallituksen puheenjohtaja Timo Metsolan mukaan Suomen asuntomarkkinat ovat nyt jakautuneet kolmeen luokkaan, joista ensimmäinen muodostuu niin sanotusta ”kolmen koplasta”, eli pääkaupunkiseudusta, Tampereesta ja Turusta.

Toiseen luokkaan kuuluvat monet keskikokoiset kaupungit ja kolmosluokkaan muuttotappiosta kärsivät pienet kaupungit ja kunnat.

Tilastokeskuksen tuoreiden tilastojen mukaan käytettyjen asuntojen hinnat jatkoivat nousuaan vain Turussa, Tampereella ja Helsingissä. Lähes kaikissa muissa suurissa kaupungeissa asuntojen hinnat ovat laskeneet vuodesta 2015. Myös pääkaupunkiseudun kehyskunnissa hinnat ovat painuneet.

Timo Metsola pitää näin laajamittaista hintojen laskua hurjana. Yhä useampi haluaa muuttaa vuokralle kaupunkien keskustoihin, mutta keskisuurissakin kaupungeissa niiden kysyntä on pudonnut.

– Näissä kaupungeissa heikkokuntoisemmille ja heikoilla sijainnilla oleville asunnoille on vaikea löytää vuokralaista. Uudemmissakin asunnoissa kilpailu vuokralaisista kiristyy, Timo Metsola kertoo Kauppalehdelle.

– Reuna-alueiden kohteissa on nyt jonkin verran pettyneitä sijoittajia. Vuokrataso voi jäädä matalaksi.

Päättyneen vuosineljänneksen aikana vuokrat eivät nousseet enää esimerkiksi Jyväskylässä, ja Lahdessakin nousua kertyi vain 0,1 prosenttia. Luvut ovat poikkeuksellisia, sillä juuri syksyisin vuokra-asuntojen kysyntä on parhaimmillaan.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt