X
SULJE MAINOS
Markus Lohi. LEHTIKUVA / MARKKU ULANDER

Keskustasta myönnetään: Budjetissa ”heräteostoksia”

Markus Lohen mukaan lasku tulee perässä.

– Olo on hieman samanlainen kuin olisin käynyt luottokortilla ostoksilla. Kaikkea hyvää ja tarpeellista tuli hankittua. Lasku tulee kuitenkin varmuudella perässä. Tästä emme selviä kuin työtä tekemällä ja yrittäjyydellä, keskustan kansanedustaja Markus Lohi tviittaa.

Hallitus päätti myöhään tiistaina illalla ennätyksellisestä 5,5 miljardin euron lisätalousarviosta. Valtion velanotto kasvaa tänä vuonna noin vajaaseen 19 miljardiin euroon.

– Demarit ovat varmaankin valmiita perustamaan elokuussa kestävyysvajeen umpeenkuromisen tiekarttaa pohtivan työryhmän, jäseninä työmarkkinajärjestöjen edustajat. Sinne kysymys hautautuukin, kokoomuksen Juhana Vartiainen toteaa sarkastisesti Markus Lohelle.

Lohi vastaa, että ”sitä olemme jo vuoden verran yrittäneet”.

– Nyt pitää laittaa tuumasta toimeen. Muuten luisumme kohti ”pikavippien tietä”, hän jatkaa.

Juhana Vartiainen sanoo takaisin, ettei itseään pidä pettää.

– Demareilla ei ole aikomustakaan tehdä työllisyyttä oikeasti lisääviä uudistuksia. Muutenhan niistä olisi sovittu jo Säätytalolla. Harakan ”työryhmät” olivat bluffiliike päätösten lykkäämiseksi, ja sama tulee jatkumaan. Nimimerkki 39 vuotta sdp:ssä, hän toteaa.

Markus Lohen mukaan kaikkeen hyvään ja tarpeelliseenkaan ei ole varaa.

– Tärkeintä on huolehtia ihmisten riittävästä toimeentulosta. Helpointa luopua aiotuista kululisäyksistä, joita ei vielä toteutettu.

Keskustaedustajalta tivataan keskustelussa, ”olivatko kaikki ostokset välttämättömiä”.

– Joukkoon mahtunee muutama heräteostos, jotka saattavat harmittaa laskun tullessa, Lohi myöntää.

– Pääosa kuitenkin välttämättömiä tai erittäin tarpeellisia, jotka olisi tullut hankkia joka tapauksessa jossakin vaiheessa. Osa jopa auttaa merkittävästi tulojen hankkimisessa, hän jatkaa.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt