Lisäksi Mikko Kärnä ehdottaa, että miedot alkoholijuomat olisi tuotava ruokakauppoihin, jotta Suomessa voitaisiin edistää pienpanimoteollisuutta. Hänen mukaansa kotimainen panimoteollisuus on menettänyt 35 prosenttia työpaikoista vuoden 2012 jälkeen.
– Näillä toimenpiteillä rakentaisimme Suomeen parempaa olutkulttuuria, vähentäisimme alkoholihaittoja ja loisimme valtavasti mahdollisuuksia kotimaiselle panimoteollisuudelle.
Alkoholilain uudistamista käsitellään keväällä eduskunnassa. Sosiaali- ja terveysministeriö käynnisti alkoholilain uudistuksen syksyllä.
Mikko Kärnä kritisoi suomalaista ajattelutapaa esittää itsensä huonossa valossa alkoholikeskustelussa.
– WHO:n tilastojen mukaan suomalaiset eivät kuluta tilastoitua absoluuttista alkoholia Euroopassa eniten, mutta tilastoimatonta alkoholinkulutusta meillä on liikaa esimerkiksi Saksaan verrattuna, sanoo Kärnä.