Kari Tolvanen. LEHTIKUVA/JUSSI HELTTUNEN

Kari Tolvanen: Seksuaalirikosten rangaistuksia on tiukennettava

Kansanedustaja kannattaa voimakkaasti oikeusministerin aikeita kiristää lapsiin kohdistuvien seksuaalirikosten rangaistuksia.

– Lapset ovat haavoittuvassa asemassa ja usein kykenemättömiä puolustamaan itseään. Siksi myös lainsäädännön on tehokkaasti suojeltava heitä. Tätä olen vaatinut jo pitkään, eduskunnan lakivaliokunnan puheenjohtaja Kari Tolvanen (kok.) toteaa.

Oikeusministeri Antti Häkkänen (kok.) esittää rikoslakiin muun muassa uutta säännöstä törkeästä lapsen raiskauksesta ja lapsen seksuaalisen hyväksikäytön rangaistuksen korottamista.

– Kärjistetysti voi todeta, että seksuaalisesti hyväksikäytetty lapsi saa elinkautisen, mutta tekijä ehdollisen. Näin ei voi jatkua ja siksi uudet tiukennukset ovat tervetulleita. Samoin lainsäädännössä ilmennyt aukko lapsen suostumuksesta tekoon rangaistavuuden esteenä poistuu, Tolvanen.

Hän lupaa, että kun oikeusministerin esitys aikanaan tulee hallituksen esityksenä lakivaliokuntaan, se käsitellään nopealla aikataululla yhdessä asiaan liittyvän kansalaisaloitteen kanssa.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt