Jukka Kopra. LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

Jukka Kopra: Pelkkä ministerin ero ei riitä

Kansanedustajan mukaan Huoltovarmuuskeskuksen kauppoihin liittyvät sotkut on tutkittava perusteellisesti.

Kokoomuksen kansanedustaja Jukka Kopra (kok.) kirjoittaa Twitterissä, että Huoltovarmuuskeskuksen hengitys- ja kasvosuojiin liittyvät kaupat ja siihen liittyvät sotkut on tutkittava perusteellisesti. Tviittinsä yhteyteen hän on linkannut Ilta-Sanomien uutiskommentin, missä vaaditaan vastuuministerin eli työministeri  Tuula Haataisen (sd.) eroa.

– Maskikaupat on tunaroitu siihen malliin, ettei pelkkä ministeri @TuulaHaatainen ero riitä. Se olisi kyllä hyvä alku kun sirkusta sekä veijareiden ja klovnien rooleja selvitetään. Nämä kaupat ja muut viime aikojen sekoilut on tutkittava perusteellisesti, Kopra kirjoittaa.

Tiistaina Kiinasta tuli Suomeen kaksi miljoonaa kirurgista kasvosuojainta ja yli 200 000 hengityssuojainta. Keskiviikkona hallitus kertoi, että varusteet eivät sovellukaan sairaalakäyttöön, sillä ne eivät täytä eurooppalaisia standardeja. Lisäksi HVK oli jo ehtinyt maksaa Onni Sarmasteen suomalaisen yhtiön tilille viisi miljoonaa euroa sopimuksen täyttymisestä. Sopimus tehtiin myös Tiina Jylhän Virossa toimivan yhtiön kanssa.

 

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt