X
SULJE MAINOS
Arvokkaiden ajoneuvojen ylläpitokulut saattavat yllättää omistajan. Kuvituskuva. / LEHTIKUVA / JARNO MELA

IL: Auto korjaamolla puoli vuotta, ei tullut kuntoon, 4000 euron lasku

Asiakirjojen mukaan vikaa ei saatu korjattua osien vaihtamisesta huolimatta.

Iltalehden lukija kertoo vieneensä Mercedes Benz -autonsa Hyvinkäällä sijaitsevalle korjaamolle tasapainohäiriön vuoksi. Myös turvatyynyjärjestelmässä oli häiriö, jonka vuoksi SRS-merkkivalo oli palanut. Korjaus oli pakollinen, sillä auto ei mennyt katsastuksesta läpi.

Länsiauton sanotaan luvanneen huollon hinnaksi 4 300 euroa. Sille myös annettiin takuu. Auto oli ollut lokakuun lopulla puoli vuotta huollossa, mutta alkuperäistä vikaa ei ollut korjattu. Miehen mukaan polttoaineet oli ajettu loppuun ja akku oli tyhjentynyt.

Mercedes Benzin sai hinausautoon vasta huoltoasemalta haetun lisäbensiinin turvin. Huoltoliikkeessä ei otettu kantaa aiemmin luvattuun takuuseen, mutta lasku oli lähetetty sähköpostitse.

– 4000 euroa jouduin maksamaan kaikesta tästä, vaikka vikaa ei saatu korjattua. Haluan kertoa tästä varoituksena muille ihmisille. He lupasivat takuuta, mutta sillä ei ole mitään merkitystä. Olisi kannattanut vaatia se kirjallisena, mutta en tajunnut ostotilanteessa, mies sanoo IL:lle.

Asiakirjojen mukaan autoon oli vaihdettu osia, mutta vikaa ei saatu korjattua. Länsiauton korjaamopäällikön mukaan autolle oli luvattu takuun sijasta enimmäishinta, jolloin korjaus keskeytettäisiin.

Sovituksi enimmäishinnaksi kerrotaan 4 300 euroa, johon sisältyi 625 euron tavanomainen huolto. Kyseinen melko iäkäs huippumalli maksaa uutena noin 300 000 euroa, joten siinä on käytetty erikoistekniikkaa.

– Kun autoa purettiin, muun muassa alkuperäiset johtosarjat oli valitettavasti tuhottu käytännössä korjauskelvottomalla tavalla. Tästä huolimatta autoa on yritetty korjata parhaalla Mercedes-osaamisella Suomessa ja asiakkaan toiveesta myös käytetyillä osilla hintatason pitämiseksi niin edullisena kuin mahdollista, korjaamopäällikkö toteaa.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt