Verkkouutiset

HS: Demarivaikuttaja soten valinnanvapauden lobbariksi

Ulla-Maija Rajakangas (sd.) on nimitetty Hyvinvointialan liiton toimitusjohtajaksi, kertoo Helsingin Sanomat.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kyseessä on uusi työnantajaliitto, jonka jäseninä ovat sosiaali- ja terveysalan yritykset ja järjestöt. Yksityisistä terveyspalveluyrityksistä mukana ovat esimerkiksi Attendo, Diacor, Mehiläinen, Pihlajalinna ja Terveystalo.

Uuden liiton keskeinen tavoite on edistää valinnanvapautta sote-uudistuksessa. Se pyrkii lobbaamaan sitä, että yksityiset sosiaali- ja terveysalan yritykset pääsevät vapaasti kilpailemaan julkisen sektorin kanssa.

Ulla-Maija Rajakankaan puolue SDP vastustaa tätä. Rajakangas kuitenkin sanoo HS:lle kannattavansa sitä, että julkiset ja yksityiset sosiaali- ja terveysalan toimijat pääsevät kilpailemaan samalta viivalta.

Rajakangas on ollut SDP:n jäsen jo 35 vuotta. Sen lisäksi hän on ollut demareiden keskeinen taustavaikuttaja sote-asioissa. Hän oli edellisessä hallituksessa vuosina 2013–15 peruspalveluministeri Susanna Huovisen (sd.) valtiosihteerinä. Aiemmin Rajakangas on toiminut muun muassa pääministeri Paavo Lipposen (sd.) erityisavustajana

Rajakangas kertoo, että hänellä eriävästä sote-kannasta huolimatta hyvät välit Sdp:n johtoon.

– Ei tämä ole minulle ideologinen kysymys, hän sanoo.

Sosiaalialan Työnantajat ja Terveyspalvelualan Liitto perustivat Hyvinvointialan liiton viime kesänä. Uusi liitto aloittaa toimintansa virallisesti vuoden 2017 alusta. Se on Elinkeinoelämän keskusliiton EK:n jäsen.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)