Petteri Orpo: Hyviä uutisia keskellä heinäkuuta

Kesäkuun työllisyysaste asettui 71,8 prosenttiin.

Tilastokeskuksen työvoimatutkimuksen mukaan kesäkuun kausitasoitettu työllisyysaste oli 71,8 prosenttia. Kasvua vuoden takaiseen työllisyysasteeseen on 2,6 prosenttia.

Hallituksen tavoitteena on ollut saavuttaa 72 prosentin työllisyysaste kevään eduskuntavaaleihin mennessä.

– Hyviä uutisia keskellä heinäkuuta. Yhä useampi on päässyt töihin, valtiovarainministeri ja kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo twiittaa.

Tilastokeskuksen mukaan työllisiä oli vuoden 2018 kesäkuussa 99 000 enemmän kuin vuosi sitten.

Työttömien määrä putosi vuoden takaisesta jopa 57 000.

Kesäkuussa työttömiä työnhakijoita oli Tilastokeskuksen mukaan 192 000. Kesäkuun kausitasoitettu työttömyysaste asettui 7,2 prosenttiin. Vuoden 2017 kesäkuussa työttömyysaste oli 8,7 prosenttia.

Pitkäaikaistyöttömien määrä on pudonnut reippaasti vuoden takaisesta, paljastuu työ- ja elinkeinoministeriön työllisyyskatsauksesta.

Kesäkuussa 2018 vähintään vuoden työttömänä työnhakijana olleita oli 77 100. Vuotta aikaisemmin lukumäärä oli lähes 30 000 henkilöä suurempi.

TE-toimistossa on myös aikaisempaa enemmän avoinna olevia työpaikkoja. Kesäkuussa toimistoissa oli yhteensä 102 900 avointa työpaikkaa.

Ministeriön Työllisyyskatsauksen mukaan työttömyys laski eniten Satakunnassa, Pirkanmaalla, Etelä-Pohjanmaalla ja Pohjois-Pohjanmaalla, joissa kaikissa työttömyys väheni noin 20 prosenttia edelliseen vuoteen verrattuna.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt