X
SULJE MAINOS

Feminismikirjasta kysely – ”ministeriön tehtävä ei ole levittää verovaroin poliittista propagandaa koululaisille”

Kansanedustaja Mika Raatikainen (ps.) on tehnyt opetusministerille kirjallisen kysymyksen koskien opetus- ja kulttuuriministeriön päätöstä ostaa feministikirjailija Chimamnda Ngozi Adichien kirja Meidän kaikkien pitäisi olla feministi sekä päätöstä lahjoittaa se ensi keväänä jokaiselle suomalaiselle peruskoulun yhdeksäsluokkalaiselle.

Opetushallitus on ilmoittanut, että kirjalahjan tavoite on synnyttää monipuolista keskustelua tasa-arvosta sekä ihmisen oikeudesta olla ja toimia omana itsenään.

– Feminismin voidaan kuitenkin katsoa olevan poliittinen aatesuunta, jonka tavoitteena on parantaa erityisesti naisten yhteiskunnallista asemaa ja muuttaa sukupuolirooleja, ei edistää puhtaasti tasa-arvoa, Mika Raatikainen toteaa.

Hän huomauttaa, että Suomeen on tänä vuonna perustettu feministien puolue, joten halutaanko kirjan myötä edistää juuri tämän puolueen asiaa?

– Opetus- ja kulttuuriministeriö on joka tapauksessa tehnyt päätöksen, jossa kiistanalaista ideologiaa tyrkytetään kaikille yhdeksäsluokkalaisille, Mika Raatikainen toteaa.

– Tasa-arvoa tulee opettaa lapsille ja nuorille, mutta ilman, että kaikkia kehotetaan olemaan feministejä. Tasa-arvon kannattaminen ei ole sama kuin olla feministi. Lapsia ja nuoria tulee ohjata itsenäiseen ajatteluun ja opettaa tosiasioita, ei ohjata heitä poliittisesti. Kansalaisten verorahoja ei myöskään pidä käyttää poliittisen propagandan levittämiseen, sanoo Raatikainen.

Raatikainen kysyykin kirjallisessa kysymyksessään, aikooko asianomainen ministeriö sallia kiistanalaisen ideologian levittämisen kaikille suomalaisille yhdeksäsluokkalaisille?

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt