Fazer kertoo nopeuttavansa uudistumistaan moderniksi vastuulliseksi ruokayhtiöksi, jolla on yhteinen suunta. LEHTIKUVA / EMMI TULOKAS

Fazer myy ruokapalvelunsa brittiyhtiölle

Kauppasumma on 475 miljoonaa euroa, mitä konserni aikoo hyödyntää kasvustrategiansa toteuttamiseen.

Fazer-konserni on tehnyt sopimuksen Fazer Food Servicesin myynnistä brittiläiselle Compass Groupille noin 475 miljoonalla eurolla.

Compass Group tarjoaa ruokapalveluja yhteensä 45 maassa. Fazer Food Services puolestaan toimii Pohjoismaissa.

Fazer-konserni kertoo tiedotteessaan keskittyvänsä jatkossa kuluttajatuotteisiin ja suoraan kuluttajaliiketoimintaan. Konserni kuvailee itseään monialaiseksi yhtiöksi, jossa kuluttajaliiketoiminnalla ja ruokailupalveluilla ei juurikaan ole keskinäisiä synergiaetuja

Fazerin konsernijohtajan Christoph Vitzthumin mukaan kaikilla Fazerin liiketoiminnoilla on erinomaiset kasvumahdollisuudet, mutta jokaisella on omat erityiset investointitarpeensa.

– Tästä johtuen olemme päättäneet yhtenäistää konsernin liiketoimintaportfoliota voidaksemme keskittyä näihin kasvumahdollisuuksiin. Olemme erittäin iloisia, että olemme sopineet Fazer Food Servicesin myynnistä Compass Group PLC:lle, Vitzthum kertoo tiedotteessa.

Fazer Food Services voi kaupan toteutuessa aloittaa hänen mukaansa uuden vaiheen, jossa se saa vahvaa tukea kasvaa ja kehittää edelleen liiketoimintaansa. Fazer-konserni puolestaan aikoo hyödyntää yrityskaupasta saatavat varat kasvustrategiansa toteuttamiseen.

Fazer Food & Co:n brändi ja konsepti lisensioidaan Suomessa kolmeksi vuodeksi. Lisenssisopimus on Vitzthumin mukaan osa laajempaa Suomen liiketoimintaan liittyvää lisäkauppahintaa.

– Meillä on siten yhteinen taloudellinen intressi Fazer Food Servicesin ja Compass Group PLC:n menestyksen jatkamiseksi Suomessa myös kaupan toteutumisen jälkeen, Vitzthum painottaa.

Fazer Food Servicesin koko henkilöstö, noin 7000 henkeä, on osa yrityskauppaa. Fazer Food Servicesillä on 1000 ravintolaa, joista 500 Suomessa, 230 Ruotsissa, 150 Tanskassa, 120 Norjassa ja tuotantokeittiö Virossa.

Kauppa edellyttää vielä Euroopan komission hyväksyntää.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt