Hallitus kokoontui tänään Säätytalossa Helsingissä pohtimaan exit-strategiaansa. LEHTIKUVA/HEIKKI SAUKKOMAA

”Exit-strategiaa valmistelee sama konklaavi, joka tunaroi liikkumisrajoitukset”

Ihmettelyä herättää, että elinkeinoministeri ei päässyt valmistelemaan exit-strategiaa.

Kokoomuksen eduskuntaryhmän lakimies Dani Niskanen huomauttaa tviitissään, että yrityksensä alasajoa suunnittelee 12 prosenttia pk-yrityksistä eli 35 000 yritystä.

– Mitä tekee hallitus? Jättää elinkeinoministerin sivuun ja valmistelee exit-strategiaa samalla konklaavilla, joka tunaroi liikkumisrajoitukset. Mikä voisi mennä pieleen?, Niskanen tviittaa.

Elinkeinoministeri Mika Lintilä (kesk.) ei ole päässyt mukaan valmistelemaan hallituksen exit-strategiaa, vaan suunnitelmaa laatii muun muassa Krista Kiurun (sd.) johtama sosiaali- ja terveysministeriö.

– Itse asiassa en tiedä siitä mitään. Valmistelu on ollut valtioneuvostossa ja sosiaali- ja terveysminiteriön kansliassa, sanoi Lintilä keskiviikkoa Ylellä.

Niskasen tviitti kirvoitti muun muassa seuraavanlaista palautetta.

– Noh, Lintilä on jo vuoden ajan jättänyt 2.3 miljardin ja 200 000 työpaikan alan (tapahtumateollisuus) oman onnensa nojaan, onneksi sentään turkistarhaajat, matkailu ja kaivosteollisuus ovat ministerin sydäntä lähellä. Lintilän toimet Koronan 3. aallon edistämiseksi muistetaan, yhdessä vastaustviitissä todetaan.

– Mitä pidemmälle tätä näytelmää katsoo, alkaa tuntumaan, että koronan varjossa pyritään systemaattiseesti kohti sosialismia, pohtii toinen vastaaja.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt