Recep Tayyip Erdogan (kesk.) Charles Michel (vas.) ja Ursula Von der Leyen. / TURKISH PRESIDENCY PRESS OFFICE / AFP) / - LEHTIKUVA / AFP

EU-komission naispuheenjohtaja jätettiin ilman tuolia Turkissa

Kaksi miestä pääsi istumaan lippujen alle, mutta Ursula von der Leyen pudotettiin sohvalle.

EU-komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen jätettiin ilman tuolia, kun hän tapasi Turkin presidentin Recep Tayyip Erdoğanin. Tapaamiseen osallistui myös EU-huippukokouksen puheenjohtaja Charles Michel, jolle Turkki oli järjestänyt istuimen.

Kolmikko tapasi tiistaina Turkin pääkaupungissa Ankarassa.

Tapaaminen taltioitiin videolle, jossa näkyy, miten Michel, Erdoğan ja von der Leyen astelevat rinnakkain kameroiden eteen. Erdoğan asettuu istumaan Turkin lipun eteen, Michelille löytyy paikka EU-lipun alta.

Von der Leyen jää seisomaan heidän viereensä. Hän levittää kätensä ja sanoo kysyvästi ”ööh”. Hetken kuluttua von der Leyenille löytyy paikka sohvalta vastapäätä Turkin ulkoministeriä. Von der Leyen joutuu kuitenkin istumaan alempana kuin Michel ja Erdoğan. Michel ei näytä olevan pahoillaan hänen puolestaan.

Komission tiedottaja totesi tänään keskiviikkona, että von der Leyen oli tilanteessa ”yllättynyt”. EU:n tapaamisprotokollan mukaan komission puheenjohtajaa tulisi kohdella samalla tavoin kuin EU-huippukokouksen puheenjohtajaa.

Saksalainen von der Leyen on vaatinut avustajiaan varmistamaan, että vastaavaa ei pääse enää tapahtumaan.

Von der Leyen on EU-komission ensimmäinen naispuheenjohtaja.

EU ja Turkki sopivat tapaamisessa jatkavansa sopimusta, jonka nojalla EU on maksanut Turkille kuusi miljardia euroa, jotta Turkki estää siirtolaisten kulkemisen EU:n alueelle.

 

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt