Erkki Virtanen. LEHTIKUVA / MARTTI KAINULAINEN

”Epäuskottava juttu joka suhteessa” – tyrmäys Ylellä hallituksen talouspuheille

Pitkän linjan virkamiehen mukaan hallitus naamioi tavallisia budjettimenoja ”tulevaisuusinvestoinneiksi”.

Valtiovarainministeriön entinen valtiosihteeri, ministeri Raimo Sailas kertoo pitävänsä Antti Rinteen (sd.) hallituksen talouslinjaa edelleen kysymysmerkkinä.

Hän korosti Yle Radio 1:llä, että vain ensimmäisen budjettiesityksen perusteella on vaikea tehdä pitkälle meneviä johtopäätöksiä.

– Sanotaan, että linja on sekava, tai kauniimmin sanottuna omaperäinen, Raimo Sailas sanoi.

– Pikkaisen vaikuttaa olevan vallalla sellainen henki, että jokaiselle annetaan jotakin.

Monivuotinen budjettipäällikkö, kansliapäällikkö Erkki Virtanen huomautti Juha Sipilän (kesk.) hallituksen aloittaneen vauhdikkaasti ensimmäisen sadan päivän aikana. Hallitus pääsi sopuun talouden tasapainottamiseen tähdänneistä menoleikkauksista ja aloitti neuvottelut yhteiskuntasopimuksesta.

Virtanen hämmästeli Rinteen hallituksen linjausta, jonka mukaan pysyvät menolisäykset aiotaan rahoittaa myöhemmin työllisyysasteen noustua 75 prosenttiin.

– Ja jos ei nouse, niin sitten perutaan näitä päätöksiä. Niin onhan tämä aika epäuskottava juttu joka suhteessa, Erkki Virtanen sanoi.

Hänen mukaansa ”ei ole tästä maailmasta, että päätöksiä peruttaisiin juuri vaalien alla”.

– Hallitus kertoi kolmen miljardin euron tulevaisuusinvestointipaketista, joka rahoitetaan omaisuuden myynnillä. Se otsikko on myyty vähän niin kuin vitsinä. Ne ovat ihan normaaleja valtion budjettimenoja, Erkki Virtanen totesi.

– Se ajatus, että perustetaan ulkomaille tilapäisesti muutama lähetystö tai palkataan opettajia tilapäisesti, eihän se ole tietenkään totta. Sillä vain kierrettiin budjettikehys, Virtanen jatkoi.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt