X
SULJE MAINOS
Elina Valtonen. LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO

Elina Valtonen: Kuka tätä maata johtaa?

Kokoomuksen varapuheenjohtaja ihmettelee hallituksen toimintaa.

Kansanedustaja Elina Valtonen hämmästelee pääministeri Sanna Marinin (sd.) hallituksen toimintaa kulttuurin ja taiteen rahoituksen leikkausten kanssa.

– Siis lukiko hallitus näistä kulttuurimäärärahojen leikkauksista vasta täällä Twitterissä? Taas perutaan omia päätöksiä. Kuka tätä maata johtaa?, kokoomuksen varapuheenjohtaja Elina Valtonen toteaa Twitterissä.

Hallitus on ajautunut sotkuun rahoitusleikkausten kanssa. Etenkin pääministeripuolue SDP:n toiminta on kummeksuttanut. Pääministeri Marin ilmoitti tänään aamulla SDP:n vastustavan leikkauksia, jotka Marin on itse pääministerinä hyväksynyt.

– Sanon nyt suoraan. SDP haluaa, että kulttuurileikkaukset perutaan. Myös muiden järjestöjen ja edunsaajien tilanteeseen on haettava ratkaisua, Marin tviittasi.

Hallituspuolue keskustasta Marinin peruuttelua on kommentoitu kärkkäästi. Arvostelijat ovat kyselleet pääministerin johtajuuden perään.

– Sanon nyt suoraan. Uskottavuutenne horjuu, keskustan kansanedustaja Jouni Ovaska tviittasi.

– Sanon nyt suoraan: hallituksen kokouksissa kannattaa sanoa suoraan, jos asiaa on. Silloin ei jälkikäteen tarvitsisi ihmetellä, miksei aiemmin sanonut suoraan, Ovaskan puoluetoveri Joonas Könttä totesi.

Keskustalainen tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvinen ihmetteli jo keskiviikkona SDP:n linjaa. Kurvinen kertoi Verkkouutisille esitelleensä kohdennetut leikkauslistat muiden hallituspuolueiden edustajille 23. syyskuuta. Ministereistä läsnä oli hänen mukaansa vain opetusministeri Li Andersson (vas.). Muista puolueista paikalla oli valtiosihteerit.

Kurvisen mukaan ainoastaan vasemmistoliitto vastusti hänen esitystään osittain. Muilta muutosesityksiä ei siis tullut.

LUE MYÖS:
Näkökulma: SDP:n Sanna Marin vastustaa pääministeri Sanna Marinin toimia

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt