X
SULJE MAINOS
Lääkkeitä valmistavan Bayer Nordicin pääkonttori Espoon Keilaniemessä. LEHTIKUVA/VESA MOILANEN

Bayer rakentaa lääketehtaan Turkuun

Investoinnin arvo on 250 miljoonaa euroa.

Bayer rakentaa Turkuun uuden lääketehtaan ja modernisoi samalla olemassa olevan tuotantolaitoksensa. Uusi tuotantolaitos tulee olemaan yksi nykyaikaisimmista lääketehtaista, jossa automaatiota ja robotiikkaa hyödynnetään mittavasti.

Kokonaisinvestoinnin arvo on 250 miljoonaa euroa, joka on yksi viime vuosien suurimmista investoinneista Suomessa.

– Tämä investointi on sekä Bayerin että Suomen kannalta merkittävä. Se turvaa pitkän aikavälin tuotannon, mikä on edellytys sille, että Bayerin maailmanlaajuisiin kestävän kehityksen tavoitteisiin voidaan vastata. Yksi näistä tavoitteista on tarjota sadalle miljoonalla naiselle kehittyvissä maissa mahdollisuus moderniin ehkäisyyn ja perhesuunnitteluun vuoden 2030 loppuun mennessä, sanoo Bayer Nordicin toimitusjohtaja Miriam Holstein tiedotteessa.

Uusi tuotantolaitos rakennetaan olemassa olevaan rakennukseen Artukaisissa, jossa Bayerilla on jo entuudestaan toimintaa.

– Rakennamme tuotantolaitosta, jossa käytetään uusinta tekniikkaa, kuten digitaalista tiedon visualisointia ja robotiikkaa. Laitoksen pohjaratkaisu on myös suunniteltu optimoimaan sekä materiaali- että henkilöstövirtoja ja siten parantamaan tehokkuuttamme, kertoo Turun tuotantolaitoksen johtaja Jennifer Hunt.

Nykyinen laitos perustettiin 1960-luvulla, ja siten investointeja tarvitaan myös olemassa olevan tehtaan modernisointiin.

– Turku on Bayerin polymeeripohjaisen lääketeknologian ja pitkävaikutteisten ehkäisyvalmisteiden maailmanlaajuinen osaamis- ja innovaatiokeskus ja siten yksi tärkeimmistä Bayerin lääketehtaista globaalisti. Turku kehittää ja valmistaa pitkävaikutteisia ehkäisyvalmisteita, joita viedään yli 130 maahan, Hunt sanoo.

Investoinnin merkitys on koko Suomelle ja Turun seudulle huomattava.

– Tällä hetkellä Bayer työllistää Suomessa yli tuhat henkilöä, ja viime vuonna palkkasimme lähes 150 uutta työntekijää Suomeen COVID-pandemiasta huolimatta. Kasvavan kysynnän myötä tarvitsemme korkean osaamisen omaavaa työvoimaa myös tulevina vuosina, sanoo Holstein.

Holsteinin mukaan investointi on erittäin merkittävä myös koko Suomen lääketeollisuudelle.
– Suomessa on tehty jo pitkään huippututkimusta ja täällä on paljon erityisosaamista sekä varsin korkea koulutustaso. Tätä tarvitaan, jotta voimme olla polymeeripohjaisen teknologian ja kliinisten tutkimusten osaamiskeskus. Kansainvälisen life science yhtiön näkökulmasta Suomi on hyvä paikka investoinneille. Jatkuvat investoinnit osoittavat, että Bayer on sitoutunut Suomeen.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt