X
SULJE MAINOS
Työvoimatoimiston ovi Helsingissä. LEHTIKUVA/ANNI REENPÄÄ

Avoimia työpaikkoja selvästi enemmän kuin vuosi sitten

Työpaikoista 79 prosenttia oli yksityisten yritysten tarjoamia.

Avoimia työpaikkoja oli tämän vuoden kolmannella neljänneksellä 62 400, kun vuotta aiemmin määrä oli 43 000.

Avoimien työpaikkojen määrä on nyt suurempi kuin kaksi vuotta sitten ennen koronapandemiaa, jolloin niitä oli 48 500, ilmenee Tilastokeskuksen avoimet työpaikat -tilastosta. Tilasto kuvaa syyskuun ensimmäisen päivän tilannetta.

Kuluvan vuoden kolmannella neljänneksellä avoimista työpaikoista 49 100 eli 79 prosenttia oli yksityisten yritysten omistamien toimipaikkojen tarjoamia, kun vuotta aiemmin niitä oli 31 200 eli 72 prosenttia kaikista avoimista työpaikoista.

Avoimien työpaikkojen määrä lisääntyi edellisen vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna etenkin toimipaikoissa, joissa oli vähintään 50 työntekijää (+10 400). Työpaikat lisääntyivät eniten toimialaryhmissä teollisuus, kaivostoiminta, muu teollinen toiminta sekä kauppa, kuljetus ja varastointi, majoitus- ja ravitsemistoiminta.

Kolmannella vuosineljänneksellä kaikista avoimista työpaikoista 28 prosenttia oli määräaikaisia. Osa-aikaisten työpaikkojen osuus kaikista avoimista työpaikoista oli 18 prosenttia, kun edellisen vuoden vastaavana ajankohtana osuus oli 23 prosenttia.

Avoimista työpaikoista 67 prosenttia oli työnantajan oman arvion mukaan vaikeasti täytettäviä, kun vuotta aiemmin vastaava osuus oli 54 prosenttia. Vaikeasti täytettäviksi koettuja työpaikkoja oli määrällisesti eniten terveys- ja sosiaalipalveluiden, teollisuuden sekä kaupan alojen toimipaikoissa.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt