Hallitus esittää eduskunnalle muutoksia tartuntatautilakiin niin, että kunta ja aluehallintovirasto voisivat sulkea asiakastiloja, vaikka niissä olisi yhtä aikaa enintään kymmenen asiakasta. LEHTIKUVA/JUSSI NUKARI

Avi määrää tiloja suljettavaksi Lounais-Suomessa

Perusopetuksen yläluokat siirtyvät etäopetukseen

Lounais-Suomen aluehallintovirasto kiristää kokoontumisrajoituksia Satakunnan ja Varsinais-Suomen maakunnissa.

Lauantaista lähtien kaikissa sisä- ja ulkotiloissa on huolehdittava siitä, että lähikontaktit voidaan tosiasiallisesti välttää. Päätös koskee kaikkia sisätiloja, joita käytetään yli 10 asiakkaan tai osallistujan samanaikaiseen osallistumiseen ja rajattuja ulkotiloja, joissa käytetään samanaikaisesti yli 50 osallistujalle.

Päätös koskee niin yksityisiä toimijoita kuin julkisia yhteisöjä. Rajoitukset ovat voimassa 5. huhtikuuta asti.

Avi määrää myös liikunta- ja harrastustiloja suljettavaksi maanantaista lähtien. Näitä ovat muun muassa yleiset saunat ja uimahallit, kuntosalit, tanssipaikat, sisäleikkipuistot ja kauppakeskusten yleiset oleskelutilat pois lukien vähittäiskaupan liiketilat ja palvelujen tarjoamiseen käytettävät tilat sekä kulku niihin.

Päätös ei koske perhe- ja yksityiselämään kuuluvia tiloja eikä sellaisia tiloja, joissa on enintään kymmenen henkeä kerrallaan. Sisätilojen sulku ei kosketa myöskään ammattiurheilua. Rajoitukset ovat voimassa 21. maaliskuuta asti.

Lisäksi perusopetuksen yläluokat siirtyvät etäopetukseen 28. maaliskuuta asti. Päätös astuu voimaan Satakunnassa 5. maaliskuuta ja Varsinais-Suomessa 8. maaliskuuta.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt