X
SULJE MAINOS
Atte Harjanne. Puheenjohtaja Maria Ohisalo taustalla. LEHTIKUVA/HEIKKI SAUKKOMAA

Atte Harjanne USU:lle: Vihreät voi olla lisäydinvoimaa haluavassa hallituksessa

Atte Harjanteen mukaan vihreille päästöjen nollaaminen on tärkeämpää kuin keinot, joilla se tehdään.

Uutissuomalaisen mukaan vihreiden uuden varapuheenjohtajan Atte Harjanteen mielestä on ”täysin mahdollista”, että vihreät lähtee tulevaisuudessa mukaan hallitukseen, joka päättäisi lisäydinvoiman rakentamisesta.

Hänen mukaansa vihreiden suhtautuminen ydinvoimaan on muuttunut vuosi vuodelta neutraalimpaan suuntaan.

Harjanne sanoo Uutissuomalaisen haastattelussa myös ihmettelevänsä suomalaisten poliitikkojen arkuutta osallistua päihdepolitiikkaa koskevaan keskusteluun. Hänen arvionsa mukaan eduskunnassa on iso joukko kansanedustajia, jotka kannattavat ainakin kannabiksen dekriminalisointia, mutta eivät uskalla sanoa sitä ääneen.

Harjanne arvioi, että monet nyt päihdepolitiikan liberalisointia vastustavat poliitikot vaihtavat myöhemmin mielipidettään.

– Olen melko vakuuttunut, että moni huumepolitiikan muuttamista julkisesti vastustavista vaihtaa tulevina vuosina mieltään, Harjanne sanoo Uutissuomalaiselle.

Harjanne tosin myöntää, että päihdepolitiikkaan ei ole luvassa merkittäviä muutoksia tällä hallituskaudella. Asia ei ole yksinkertainen vihreiden sisälläkään. Harjanne arvioi, ettei vihreät pidä uudesta, kannabiksen laillistamista kannattavasta linjauksestaan suurta ääntä esimerkiksi seuraavien eduskuntavaalien alla.

– Kuitenkin se on nyt vihreiden virallinen kanta ja se on jollain tavalla huomioitava, kun poliittista ohjelmaa kirjoitetaan, Harjanne sanoo.

Harjanne kannattaa myös Suomen Nato-jäsenyyttä.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt