X
SULJE MAINOS
Anthony Fauci. / C-Span

Anthony Fauci: Tämä tarkoittaisi epidemian loppua USA:ssa

Päivittäiset tartunnat olisi painettava reilusti alle kymmeneosaan nykyisestä.

Valkoisen talon koronaneuvonantaja Anthony Faucin mukaan uusien koronainfektioiden määrä on Yhdysvalloissa ainakin kymmenen kertaa liian suuri.

Maassa on vahvistettu viime aikoina noin 140 000–160 000 tartuntaa ja 1 600 kuolemantapausta päivässä. Deltamuunnoksen leviäminen on ruuhkauttanut sairaaloiden teho-osastoja muun muassa Länsi-Virginiassa ja Floridassa.

– Lopullinen tavoite on tukahduttaa virus. Olemme vielä pandemiatilassa, sillä infektioita on jopa 160 000 kappaletta vuorokaudessa. Se ei tarkoita edes kohtuullisen hyvää kontrollia, joten kyseessä on uhka kansanterveydelle, Kansallista allergia- ja infektiotauti-instituuttia (NIAID) johtava Fauci sanoo Axios-julkaisulle.

– Lukema on painettava reilusti alle 10 000 tartuntaan ennen kuin voimme ottaa rennommin.

Hänen mukaansa tehokkain keino epidemian tukahduttamiseksi olisi rokotuskattavuuden lisääminen. Tällä hetkellä vasta 53 prosenttia Yhdysvaltain väestöstä on saanut täyden suojan koronavirusta vastaan. Tartunnat ovat keskittyneet kesän jälkeen erityisesti osavaltioihin, joissa on keskivertoa enemmän rokottamattomia henkilöitä.

– Kun tarpeeksi paljon ihmisiä on rokotettu, niin jotkut silti saavat infektion, mutta virus ei ole enää uhka kansanterveydelle, Anthony Fauci toteaa.

Presidentti Joe Biden ilmoitti torstaina pitämässään puheessa lähes kaikkia liittovaltion työntekijöitä ja alihankkijoita koskevasta rokotuspakosta. Myös kaikkien yli sata henkilöä työllistävien yritysten on huolehdittava henkilökunnan rokotuksista tai vaadittava negatiivista virustestitulosta ainakin kerran viikossa.

Aihetta koskevat asetukset siirtyvät todennäköisesti myöhemmin oikeusasteiden arvioitavaksi. Presidentti kohdisti sanansa niille 80 miljoonalle amerikkalaiselle, jotka eivät ole toistaiseksi ottaneet rokotusta.

– Kärsivällisyytemme on loppumassa. Teidän kieltäytymisenne on tullut kalliiksi meille kaikille, Joe Biden sanoi.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt