X
SULJE MAINOS
Valtiovarainministeri Annika Saarikko. LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN

Annika Saarikko: Opintotuen tulorajoja voitaisiin nostaa pysyvästi

Opintotuen tulorajoja kaavaillaan nostettavan ensi vuodelle 20-25 prosentilla.

Pääministeri Sanna Marinin (sd.) hallitus päätti budjettiriihessään korottaa opintotuen tulorajoja ensi vuodelle nopeana työllisyyskeinona.

Tulorajoja korotetaan määräaikaisesti vuodelle 2022.

– Pidän täysin mahdollisena, että sitä voitaisiin jatkaa. On täydet mahdollisuudet, että siitä tehtäisiin pysyvä käytänne, valtiovarainministeri Annika Saarikko (kesk.) sanoi tänään perjantaina toimittajille järjestetyssä tilaisuudessa.

Saarikon mukaan tulorajojen noston vaikutusta opintojen etenemiseen on kuitenkin seurattava. Opetus- ja kulttuuriministeriö on ollut huolissaan siitä, että opinnot viivästyvät tulorajojen noston seurauksena.

Opintotuen tulorajojen nosto oli yksi nopeasti vaikuttava työllisyystoimi, jonka valtiovarainministeriön kansliapäällikkö Juha Majanen selvitystyössään löysi.

Valtiovarainministeriön alustavan arvion mukaan tulorajojen korottaminen 25 prosentilla toisi 1 800 uutta työllistä, mikäli se ei hidastaisi opintojen etenemistä.

Selvityksessä arvioidaan, että tulorajojen korotus 25 prosentilla lisäisi opintotukimenoja 10 miljoonalla eurolla, sillä opintotuen piiriin voi tulla uusia saajia ylimmän tulorajan noustessa.

Saarikon mukaan valtiovarainministeriö kaavailee, että tulorajoja korotetaan 20-25 prosentilla ensi vuonna riippuen korotuksen kustannusvaikutuksesta.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt