X
SULJE MAINOS
Anna Kontula. LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

Anna Kontula: Koko koulutussotku oli harmiton moka

Vasemmistoliiton kansanedustajan mukaan asia olisi hoitunut sillä, että ministeri tai puolue maksaa laskut.

– En yhtään tiedä, mitä täällä tapahtuu, mutta villi hevoslaumakaan ei saisi minua uskomaan, että pöhkö mutta melko vaaraton moka esiintymiskoulutusten tilauksissa olisi syy valtiovarainministerin eroon, vasemmistoliiton kansanedustaja Anna Kontula toteaa.

– Semminkin, kun kyseessä lienee ollut jonkun muun moka.

Hän viittaa Twitterissä ministeri Katri Kulmunin (kesk.) perjantaina antamaan eroilmoitukseen. Katri Kulmuni perusteli päätöstään erityisesti sillä, että hänelle annetuissa koulutusharjoituksissa ei olisi pitänyt olla puolueen puheenjohtajuuteen liittyviä osia. Yksi tällainen liittyi Kulmunin mukaan puoluekokouspuheen pitämiseen.

Anna Kontula pitää eroamista suhteettoman kovana rangaistuksena.

– On hyvin mahdollista, että kulmuni ei edes tiennyt, kenen rahoilla koulutukset tilattiin tai mitä ne maksoivat. Epäilen suuresti, tokko yksikään poliitikko tarkistaa kaikkien työpaikan kautta tulleiden palveluiden taustoja, vielä vähemmän mitään kilpailutuksia, Kontula sanoo.

– Ministeriöistä on kerrottu, että esiintymiskoulutuksia on järjestetty ministereille aiemminkin. Myös eduskunta järjestää monenlaisia koulutuksia kansanedustajille. (Ei kyllä esiintymiskoulutuksia, mutta minusta saisi niitäkin.) Poikkeuksellista tässä oli kaiketi vain hinta.

– Ja kyllä, koko sotku on mielestäni harmiton moka, joka olisi hoitunut esim. sillä, että ministeri/puolue maksaa viulut. Isot mokat tehdään siellä, missä tehdään oikeasti ihmisten arkeen vaikuttavia päätöksiä.

Anna Kontulalle kommentoidaan Twitterissä olevan hyvä asia, että ministerit erotetaan tehtävästään herkemmin kuin aiemmin.

–  No musta ei ole hyvä asia, että ministerit vaihtuvat koko ajan.  Se johtaa avainvirkamiesten vallan kohtuuttomaan vahvistumiseen, kun ministerit eivät ehdi perehtyä, Kontula vastaa.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt