Verkkouutiset

Kulttuurikasarmin rakennustyömaa Helsingissä. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

Yrittäjiltä vinkkiä hallitukselle: Näin rakennusalaa voi auttaa

Harri Jaskarin mukaan infrahankkeet pitäisi saada nykyistä nopeammin käyntiin.
Matti Lepistö
Matti Lepistö
Verkkouutisten toimittaja
Extra
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Suomen Yrittäjien elinkeinopolitiikasta vastaava johtaja Harri Jaskari toivoo hallitukselta toimia, joilla autetaan ahdingossa olevaa rakennusalaa.

Hänen mukaansa alan yrittäjiä voidaan auttaa synkän suhdanteen yli julkisen talouden kannalta kestävästi ja markkinoita sotkematta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Hän nostaa esille perusinfran rakentamisen ja kunnostamisen.

– Yksi meidän selkeä suosituksemme on se, että nyt tätä julkista rakentamista lisättäisiin sellaisten osalta, jotka on joka tapauksessa pakko tehdä. Niitä ovat esimerkiksi koulu- ja päiväkotirakennukset, Jaskari sanoo Verkkouutisten Asiakysymyksen haastattelussa. Jakson voi katsoa tästä painamalla.

– Meillä on paljon korjattavaa myös tie- ja vesirakentamisen puolella. Sieltä löytyisi töitä, jos saisimme vähän nopeutettua näitä.

Julkisten korjaus- ja rakennustöiden lisäksi Jaskari nostaa esille lupa- ja kaavoituskäytäntöjen sujuvoittamisen.

– Hallitusohjelmassa on erittäin hyviä kirjauksia, kuten esimerkiksi lupakäytäntöjen digitalisointi. Julkiselle sektorille annetaan myös määräaika, johon mennessä pitää vastata. Nämä ovat todella hienoja uudistuksia. Nyt vaan pitää sanoa, että laitetaan ne toteutukseen mahdollisimman nopeasti, hän hoputtaa hallitusta.

Suomen Yrittäjät on ehdottanut myös varainsiirtoveron väliaikaista laskemista. Näin tehtiin Britanniassa korona-aikana.

– Se voisi houkutella ja innostaa uudelleen asunnonostajia. Siinä olisi myös yhteiskunnallisesti merkittävänä juttuna se, että se helpottaisi (työn perässä) liikkumista, Jaskari toteaa.

Rakennusala sukeltaa, mutta tuoreen pk-yritysbarometrin mukaan muiden alojen yrittäjien keskuudessa näkymä on jo kääntynyt hieman valoisampaan suuntaan.

– Jos hallituksen toimet ovat yrittäjyyteen aidosti kannustavia, se heijastuu luonnollisesti myös rakennussektorille. Tämä akuutti tilanne täytyy kuitenkin saada kuntoon, jotta rakentaminen ei romahda, Jaskari sanoo.

KATSO ASIAKYSYMYKSEN UUSIN JAKSO:
Pelastaisiko sosialismi rakennusalan?

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)