Verkkouutiset

Mies tietokoneen ääressä. Kuvituskuva. LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

Yli 5,4 miljoonan Twitter-käyttäjän yksityiset tiedot vuodettiin hakkerifoorumille

Vuodettujen tietojen joukossa on käyttäjien puhelinnumeroita ja sähköpostiosoitteita, joita ei ole tarkoitettu julkisiksi.

Yli 5,4 miljoonan Twitter-käyttäjän tietovuodossa kaapattuja yksityisiä tietoja jaetaan ilmaiseksi hakkerifoorumilla. Asiasta kertoo tietoturvaan erikoistunut uutissivusto Bleeping Computer.

Vuodettujen tietojen joukossa on muun muassa yksityisiä puhelinnumeroita ja sähköpostiosoitteita, joita ei ole tarkoitettu julkisiksi. Vuodettujen tietojen joukossa on myös käyttäjien sijaintitietoja. Joukossa ei ole käyttäjien salasanoja.

Tiedot on tiettävästi varastettu viime vuoden joulukuussa Twitterin ohjelmointirajapinnassa ollutta aukkoa hyödyntäen. Aukossa ollut haavoittuvuus oli paikattu tammikuuhun mennessä. Varastettuja 5,4 miljoonan käyttäjän tietoja yritettiin aluksi myydä 30 000 dollarin hintaan, mutta nyt niitä jaetaan hakkerifoorumilla ilmaiseksi.

Bleeping Computerin mukaan tietoturvatutkijat ovat paljastaneet myös toisen 1,4 miljoonan Twitter-käyttäjän tiedot sisältävän vuodon, joka kertoo haavoittuvuuden ahkerasta hyväksikäytöstä. Asiantuntijoiden mukaan tässä tietovuodossa varastettuja tietoja on jaettu vain yksityisesti.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta
MAINOS