S-ryhmä on perustanut Suomeen uuden pikaruokaketjun, Yle kertoo.
Kyseessä on Babista-ketju, joka on erikoistunut kebabiin. Ketjun ensimmäinen ravintola avattiin kesäkuussa Mikkeliin. Ylen tietojen mukaan seuraavaksi ketju laajenee Vaasaan ja pääkaupunkiseudulle.
Kaikkiaan S-ryhmä aikoo avata 20 kebabravintolaa eripuolille Suomea seuraavan kolmen vuoden aikana.
SOK:n ravitsemuskaupan johtaja Juha Helminen perustelee S-ryhmän uutta aluevaltausta sillä, että liiketoiminnan arvo kebabin ympärillä on todella merkittävää samalla, kun alan markkina on sirpaloitunut.
Tähän saakka kebabravintolat ovat olleet pääasiassa pienten, yksittäisten yrittäjien pitämiä ravintoloita.
– Monissa maissa on isoja menestyviä ravintolaketjuja, jotka tarjoavat kebabia. Suomeen suuria toimijoita ei ole toistaiseksi syntynyt, toiminnanjohtaja Juha Vastamäki Suomen Franchising -yhdistyksestä arvioi Ylelle.