Verkkouutiset

Marraskuun aikana itärajan kautta Suomeen on tähän mennessä saapunut yli 500 turvapaikanhakijaa. LEHTIKUVA / RITVA SILTALAHTI

Yle: Siirtolaisjoukko lähestyy Venäjältä Sallan raja-asemaa

Sallan ja Vartiuksen raja-asemille on saapunut tiistaina turvapaikanhakijoita.

Siirtolaisjoukko lähestyy Venäjältä Sallan raja-asemaa, kertoo Yle.

Moni Suomeen suuntaava siirtolainen on majoittunut Murmanskin alueella Kantalahdessa matkalla Sallan raja-asemalle.

Yle tavoitti puhelimitse erään Kantalahden hotellin vastaanottovirkailijan, jonka mukaan siellä oli majoittunut noin 40–50 ihmistä

Heidän kerrotaan ostavan polkupyöriä ja suuntaavan Suomen rajalle, jonne on Kantalahdesta vielä 180 kilometrin matka. Heidän sanotaan pääsevän sinne autokuljetuksella.

Vastaanottovirkailijan mukaan kaikki on organisoitua. Hän ei kuitenkaan sano, mikä taho kyytejä järjestää.

Suomi sulki neljä rajanylityspaikkaa Kaakkois-Suomessa lauantain vastaisena yönä ainakin kolmeksi kuukaudeksi. Turvapaikanhaku on keskitetty Sallan ja Vartiuksen raja-asemille. Molemmille asemille on saapunut tiistaina turvapaikanhakijoita.

Kaakon ylityspaikat suljettiin, koska Venäjä päästi rajalle henkilöitä, joiden matkustusasiakirjat eivät olleet kunnossa. Kolmansista maista tulevia henkilöitä kuljetetaan autolla suoraan Suomen rajalle. Venäjän rajaviranomainen sallii toiminnan.

Marraskuun aikana itärajan kautta Suomeen on tähän mennessä saapunut yli 500 turvapaikanhakijaa.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)