Verkkouutiset

Poliisin miekkaleijona poliisihallituksen tiloissa Espoossa. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

Yle: Poliisi osti veneitä miljoonalla eurolla, joutuivat käyttökieltoon

Venetoimittajan mukaan alukset ovat olleet tilauksen mukaisia.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Poliisi tilasi seitsemän uutta partiovenettä vuonna 2020. Hankinnan hinta oli noin 1,2 miljoonaa euroa.

Ylen MOT-toimituksen selvityksen mukaan veneissä on kuitenkin ollut niin paljon puutteita, että osaa niistä ei ole käytetty juuri lainkaan. Veneisiin on tehty jälkikäteen myös kalliit remontit.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Syksyllä 2023 Poliisihallitus määräsi kaikki seitsemän venettä käyttökieltoon, kunnes tarvittavat muutostyöt saataisiin tehtyä. Ongelmia on ollut muun muassa sähköasennuksissa, akkujen säilytyksessä ja polttoainejärjestelmässä.

Lisäksi raskaiden veneiden mukaan lähetettiin alun perin laittoman kevyet trailerit.

Poliisihallitus tilasi veneet Bikeworld Oy-nimiseltä yritykseltä. Toimittaja valittiin halvimman tarjouksen perusteella. Poliisihallitus on tehnyt veneistä Bikeworldille kymmeniä reklamaatioita.

Bikeworldin näkemyksen mukaan veneet ovat olleet hyviä ja läpäisseet esimerkiksi Traficomin tarkastuksen. Toimitusjohtaja Mika Kouki sanoo, että tyytymättömyydessä on ollut osin kyse poliisin sisäisistä asioista.

– Olemme toimittaneet sen kokoisen, tyylisen ja tyyppisen veneen kuin on tilattu. Poliisihallituksen oma tekninen puoli on käynyt veneen läpi ja hyväksynyt, Kouki sanoo Ylelle.

Viime talvena veneisiin tehtiin muutostöitä ulkopuolisen yrityksen toimesta. Korjausten myötä venehankinnan kokonaishinta nousi yli 1,5 miljoonaan euroon. Kouki huomauttaa Ylelle, että korjauksia ei kilpailutettu eikä niistä kysytty Bikeworldilta.

Ylen MOT-toimituksen tietojen mukaan tapaus on herättänyt tyytymättömyyttä myös poliisin sisällä. Poliisin sisällä on herännyt epäilyksiä esimerkiksi siitä, onko Poliisihallituksessa riittävää osaamista tällaisten hankintojen tekemiseen.

Artikkelia muokattu 26.4.2024 kello 14.18: Poistettu artikkelin kuva poliisiveneestä, joka ei liittynyt tapaukseen.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)