Verkkouutiset

Mellakkapoliiseja Töölöntorilla. LEHTIKUVA / MARKKU ULANDER

Yle: Poliisi kielsi mielenosoituksen, järjestäjät kieltäytyivät neuvottelemasta

Poliisi on ottanut alkuillan aikana kiinni 14 henkilöä rikoksilta ja häiriöiltä suojaamiseksi.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Poliisi on joutunut alkuillan aikana ottamaan kiinni lukuisia ihmisiä häiriöltä suojaamiseksi. Myös yksi mielenosoitus on määrätty päättymään lainvastaisena. Tapahtumista uutisoi Yle.

Tapahtumaketju alkoi, kun Helsinki ilman natseja -mielenosoitus ilmoitti kokoontuvansa Töölöntorilla kello 16. Samalta paikalta oli tarkoitus lähteä myös 612-soihtukulkue kaksi ja puoli tuntia myöhemmin.

612-kulkue oli ilmoittanut poliisille tapahtumasta ensimmäisenä. Tämän vuoksi poliisi yritti ottaa yhteyttä Helsinki ilman natseja -kulkueen järjestäjiin, jotta tapahtumalle voitaisiin etsiä uusi kokoontumispaikka.

Helsingin poliisin ylikomisario Patrik Karlssonin mukaan poliisi ei kuitenkaan onnistunut saamaan neuvotteluyhteyttä järjestäjiin.

– Vastaavat puhelimeen, mutta eivät suostu neuvottelemaan, Karlsson tiivistää.

Kello 16.15 paikalle oli kuvien perusteella saapunut useita mielenosoittajia. Tuolloin poliisi kehotti osallistujia siirtymään Taivallahden aukiolle.

Noin kymmenen minuuttia myöhemmin poliisi ilmoitti määräävänsä Helsinki ilman natseja -mielenosoituksen päättymään lainvastaisena. Myöhemmin koko Töölöntori määrättiin tyhjennettäväksi.

Poliisi kertoo myös ottaneensa 14 henkilöä kiinni Rautatientorin metroaseman kompassitasolla rikoksilta ja häiriöiltä suojaamiseksi. Poliisin mukaan kiinniotetuilta löytyi muun muassa toisen henkilön vahingoittamiseen soveltuvia esineitä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)