Verkkouutiset

Äänestäjä pudotti äänestyslipukkeen uurnaan vuonna 2019. LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN

Yle: Kokoomus eurovaalien suurin puoluebarometrissa

Selvästi takana tulevat kyselyn mukaan SDP ja perussuomalaiset.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kokoomus on maaliskuussa tehdyn puoluebarometrin mukaan suurin puolue kesäkuun europarlamenttivaaleissa 22 prosentin kannatuksella, kertoo Yle, joka on saanut puolueiden tutkimusyhtiö Verianilla teettämän kyselyn tulokset.

Toiseksi suurin puolue olisi SDP 17 prosentin kannatuksella ja kolmantena tulisi perussuomalaiset 14 prosentin kannatuksella.

Kokoomus voisi tuloksen perusteella arvioiden säilyttää kolme meppipaikkaansa ja se tavoittelisi myös neljättä paikkaa. Suosiota siivittää se, että kyselyn mukaan kokoomuksen kannattajista 65 prosenttia aikoo käydä varmasti äänestämässä tälläkin kertaa, kun eurovaaleissa keskimäärin lähdetään uurnille selvästi laiskemmin kuin muissa vaaleissa.

Viimeksi eurovaaleissa toiseksi suurimmaksi puolueeksi noussutta vihreitä uhkaa suuri pudotus. Viime vaalien 16 prosentin kannatus sulaisi kyselyn mukaan 11 prosenttiin ja puolue voisi menettää nykyisestä kolmesta meppipaikastaan jopa kaksi.

Vastauksia kyselyyn saatiin vajaat 1 400, tulosten virhemarginaali on 2,6 prosenttiyksikköä suuntaansa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)