Verkkouutiset

Helsingin kaupungintalo. LEHTIKUVA / RONI REKOMAA

Yle: Pääkaupunki asettamassa uhkasakon luvattomalle moskeijalle

Juhana Vartiainen korostaa, että Helsingin näkökulmasta kyse on tilan väärästä käyttötarkoituksesta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Helsingin kaupunki aikoo asettaa uhkasakon sen omistamissa tiloissa toimivalle luvattomalle moskeijalle. Asiasta kertoo pormestari Juhana Vartiainen (kok.) Ylelle.

– Meiltä on lähtenyt kehotus lopettaa tämänkaltainen tilan käyttö. Kun kehotusta ei ole noudatettu, niin todennäköisesti kaupunkiympäristölautakunnan ympäristö- ja lupajaosto käsittelee asiaa uudestaan ja asettaa uhkasakon, Vartiainen sanoo Ylelle.

Viikonloppuna kerrottiin, että kerrostalon päiväkotitarkoitukseen tarkoitetussa kerhotilassa on aktiivisesti toimiva moskeija. Asiasta ensimmäisenä uutisoineen Ilta-Sanomien mukaan tilan omistava säätiö saa rahoituksensa Saudi-Arabiasta.

Vartiaisen mukaan Helsingin kaupunki nimenomaan on puuttumassa toimintaan niillä keinoilla, joita kaupungilla on. Käytännössä se tarkoittaa uhkasakkoa.

Hän korostaa, että Helsingin kaupungin näkökulmasta uhkasakossa on kyse tilan väärästä käyttötarkoituksesta.

– Erilaisen ääriajattelun vastustaminen on kansallinen kysymys. Tarvittaessa voidaan valtiovallan kanssa keskustella myös siitä, millaista yhteistyötä sen torjumiseksi tehdään, Vartiainen sanoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)